Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PTV – TREC Training

2, oktober, 2022 @ 11:00 am 12:00 pm

Doe mee met PTV TREC! En maak kennis met deze opkomende tak van de paardensport. In deze training beginnen het PTV onderdeel van TREC waarbij alle hindernissen worden uitgelegd en geoefend. In deze reeks gaan we per keer 2 a 3 onderdelen oefenen, waardoor je rustig de tijde hebt om deze onder de knie te krijgen.

Als het leuk vindt kan je hierna meedoen met het parcours van 10 hindernissen onderdelen met een echte TREC jury! Want dat is toch het leukste!

Impressie TREC clinic 2021

Durf jij het aan? En kan jij de volgende trainingsdata?

  • Competitie – om 12.00 uur op zondag 2 Oktober

Kosten Deelname € 25,- ( Leden krijgen € 5,- korting) Deelname aan het parcours is € 20,- extra


TREC

De oorsprong van TREC ligt in Frankrijk. Het rijden van trektochten is in Frankrijk een professioneel beroep. Omdat men op zoek was naar een meetbare test voor ruitertoeristen, is de sportvorm TREC ontstaan. Dit verklaart ook direct de herkomst van de naam.
De afkorting staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition en betekent letterlijk “competitieve ruiter trektochttechnieken”.

Het Parcours en Terrain Varié PTV is een terreinrit met in totaal 16 obstakels/behendigheidsoefeningen op een manegeterrein of op een route door het bos. Een deel hiervan wordt aan de hand uitgevoerd, een deel onder de man. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het springen van een boomstammetje, maar ook aan het openen van een hek vanaf de rug van je paard, of het doorwaden van een waterbak.


Aankomende evenementen

2, oktober, 2022 @ 11:00 am 12:00 pm