L.R. & P.C. Starrenburg

L.R. & P.C. Starrenburg is opgericht in 1977 bij de gelijknamige hoeve Starrenburg aan de Bleumerweg in Bakkum. Het is een kleine gezellige vereniging met een eigen terrein en clubgebouw aan de Korte Brakersweg 3, 1902 GP te Castricum (naast het Jac. P. Thijsse College).
Hier worden voor leden met een eigen paard/pony wekelijks dressuur- en springlessen gegeven.

L.R. & P.C. Starrenburg is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en organiseert van april t/m september een aantal federatiewedstrijden. Deze wedstrijden staan open voor leden van de KNHS met een startkaart.

Voor haar eigen leden organiseert Starrenburg van april tot oktober onderlinge wedstrijden in de klassen “recreatieruiters” en “federatieruiters”. Tijdens deze wedstrijden kunnen de leden de kwaliteit van de combinatie tonen in een dressuurproef. De resultaten van de dressuurproeven tellen mee voor het clubkampioenschap. De onderlinge wedstrijden bestaan verder uit het rijden van een springparcours en een leuk spel met paard of pony.

Starrenburg is een actieve vereniging en heeft haar leden naast het geven van trainingen en het organiseren van wedstrijden nog veel meer te bieden.  Zo worden er in het “groene seizoen” dressuur- en springclinics gegeven door ervaren instructeurs. Daarnaast mag ook het ponykamp zich elk jaar weer verheugen op grote belangstelling. We gaan dan een lang weekend weg naar de Veluwe om te rijden in een prachtige omgeving.