Naar stal

Nieuwsarchief 2011

Verslag laatste onderlinge wedstrijd
Al weken wacht ik met spanning op het verslag van de onderlinge wedstrijd, maar nu blijkt dat het wachten is op een bijdrage van mijn kant. Bij deze dus!
Na het verplaatsen van de wedstrijd van 18 september was het best even spannend hoe het weer zich zou houden op de 2e oktober. Maar de spanning was voor niets, het was nog mooier weer dan de week ervoor, zo mooi, dat wie dat wilde in zomertenue kon starten en de jury lekker aan een tafel kon gaan zitten in plaats van in een warme auto.

Even was er nog verwarring rond de te rijden proef. Ik verkeerde in de overtuiging dat steeds twee maanden dezelfde proef werd gereden. Hoe ik erbij kwam is me nog een raadsel, feit is wel dat ik blij was dat ik er niet over na had gedacht, anders had ik alle protocollen opnieuw moeten printen en schrijven!

Een aantal waren blij, die hadden de nieuwe niet geoefend, een aantal enigszins teleurgesteld want die hadden nog wel gauw getraind op de proef van oktober, maar over het algemeen denk ik dat de vergissing niet van invloed op de resultaten is geweest. Er werden keurige proeven verreden in de ochtend, die door de beide juryleden op juiste waarde werden geschat.

Na de dressuur het springen. Normaal doen we dat niet de laatste wedstrijd, maar omdat we nog maar een keer op een onderlinge wedstrijd hadden gesprongen, toch maar gedaan. Je kunt toch wel zien dat de springclinics in de zomer hun vruchten beginnen af te werpen. Sommige combinaties gingen rond alsof het hun dagelijks werk was, anderen hadden iets meer moeite maar uiteindelijk haalde iedereen de finish.

Misschien een uitdaging om eens midden te springen voor diegene die het laag makkelijk haalden vandaag?

Na het springen de kuren op muziek. Toch altijd weer leuk om te zien wat daaruit tevoorschijn komt. Het zonnetje deed nog steeds goed zijn best, dus het was een vrolijk schouwspel, waarbij de "roze dames" er uiteindelijk met de prijs vandoor gingen.

Na het verrijden van de parade werd pony Laura in het zonnetje gezet voor haar prestaties in de afgelopen jaren met verschillende leden van de club. Een terechte ereronde voor deze brave pony.

De prijzen werden uitgereikt, waarna de nieuwe kampioenen, Sif de Visser en Lotte Kornblum werden gehuldigd. Hun namen worden voor altijd vastgelegd in de kampioensbekers en zij kregen beiden een door Ruitersportzaak Stubenitsky uit Heemskerk aangeboden deken aangeboden. Die worden geborduurd zodat de pony's ook altijd als ware kampioenen herkenbaar zijn.

Al met al vond ik het een geslaagde dag.

Marja

MJL stopt met verkoop ruitersportartikelen
Met ingang van 1 januari 2012 stopt MJL met de verkoop van ruitersportartikelen. Als je nog waardebonnen van MJL hebt dan kan je deze tot 31 december bij MJL inwisselen.

Startende leden opgelet
De KNHS gaat met ingang van 2012 de startcoupons vervangen door een digitale startpas.
Meer informatie kan je vinden op de KNHS site.

De clubkampioenen 2011
Sif de Visser en Lotte Kornblum worden van harte gefeliciteerd met het behalen van het clubkampioenschap voor federatie en recreatie. De uitslag van de laatste onderlinge wedstrijd en de eindstand voor het clubkampioenschap kan je terug vinden bij de pagina Onderlinge wedstrijden. Een verslag van de wedstrijd volgt nog.

Onderlinge wedstrijd zondag 2 oktober 2011
Volgens de weersvoorspellingen wordt het een goede dag, dus daar gaan we dan maar van uit! De demonstratie is komen te vervallen, de jury die het zou verzorgen is er deze keer niet bij, vandaar.

Kijk even goed op de startlijst voor jouw starttijd.

Let op: aantal startcoupons per set verkleind
De KNHS verkleint het aantal startcoupons dat per set besteld kan worden. Normaal zitten er zestien startcoupons in een set, vanaf heden zullen dat er zes zijn.
De prijs van een set startcoupons wordt € 6,85.

BBQ
De weergoden waren ons afgelopen zondag niet gunstig gezind en de organisatie was genoodzaakt om de onderlinge wedstrijd uit te stellen naar zondag 2 oktober. De BBQ ging wel door en om vijf uur werden we verwelkomt in de kantine, die voor deze gelegenheid een klein uitbouwtje tegen de wind had gekregen. Het was er al snel gezellig en we smulden van de over heerlijke BBQ. Tijdens het eten was er een demonstratie van Aad van der Geest. Hij toonde zijn visie op het loswerken van een paard en het onder de massa brengen van de achterhand. Zijn optreden werd gewaardeerd met een flink applaus. Aad had ook nog zijn speelgoed (hoefijzertruc en powerball) meegenomen, waar veel leden hun tanden op stuk beten. Het was een gezellige avond!

Onderlinge wedstrijd afgelast, BBQ gaat wel door
Wegens de slechte weersomstandigheden is de organisatie genoodzaakt om de onderlinge wedstrijd af te gelasten. De wedstrijd wordt nu verreden op zondag 2 oktober 2011.

De BBQ gaat wel door. Jullie worden om 17:00 uur verwacht.

Onderlinge wedstrijd 18 september 2011
Zondag 18 september is al weer de laatste onderlinge wedstrijd van dit jaar. We duimen voor een mooie nazomerdag! Het plan is om te beginnen met de menners. Vervolgens rijden we allemaal één dressuurproef, zodat we tijd over houden om te kunnen springen. Bij de wedstrijd in juni is dit niet doorgegaan vanwege het slechte weer en in juli niet vanwege het CAL kampioenschap, dus willen we dat bij deze laatste onderlinge wedstrijd nogmaals op het programma zetten. Na het springen zal dan ruimte zijn om te genieten van alle bijzondere creaties tijdens de kur op muziek. Vervolgens zullen we afsluiten met de parade, prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen.

Om vijf uur wordt iedereen dan verwacht voor een geweldige BBQ. Informatie hierover krijgen jullie apart toegezonden. Er zijn al een groot aantal aanmeldingen voor de dressuur. Graag zouden wij van te voren ook de deelnemers voor de kur op muziek willen weten en voor het springen. Waar mogelijk kan dan met het indelen voor de dressuur hier rekening mee worden gehouden, zodat je iets minder lang hoeft te wachten. Verder ligt in de kantine een lijstje met veteranendeelnemers. Willen jullie laten weten wie hiervan daadwerkelijk mee zou willen doen op 18 september?

Kijk even goed op de startlijst voor jouw starttijd.

De organisatie wenst alle combinaties veel plezier bij deze laatste onderlinge wedstrijd van dit seizoen! Groetjes,

Renee, Maaike en Marja

Ponykamp 2011
Zoals ieder jaar keek ik weer uit naar het ponykamp van Starrenburg. Zo gezellig met elkaar en heerlijk rijden daar op de Veluwe. De weersvoorspellingen waren erg slecht maar gelukkig is dat achteraf gezien erg meegevallen. Donderdag rond het middag uur stond Henk ons al op te wachten met de koffie bij zijn caravan. Na een box voor ons paard te hebben opgestrooid, en een bed voor onszelf te hebben uitgezocht, reden we een uur later op de zonnige paarse hei.

De avond brachten we door met een happie eten in het dorp en daarna koffie en een drankje op de veranda van onze accommodatie. Nog maar even van genieten want er gaan geluiden op om naar een ander onderkomen uit te kijken volgend jaar. Vrijdag morgen rustig wakker worden met een ontbijtje met verse broodjes. Daarna paarden zadelen en richting het speulderbos. Het was een mooie rit, lekker gezongen en gekletst onderweg en met een nat pak terug in Meerveld.

Inmiddels was het gezelschap starrenburgers lekker aan het uitbreiden. En werd er opnieuw gezadeld voor een rit, anderen kozen voor even winkelen of gewoon koffie drinken. Aan de lange tafels buiten smaakte de bami en nasi heerlijk. De avond bestond uit spelletjes. Ringsteken op een fiets met en ovaal wiel, lopen met bekertjes water op je hoofd, eieren gooien op Bert zijn kop en nog veel meer waar hartelijk om gelachen werd. Afsluitend had Fred muzikale quiz.

Toen werd het voor een enkeling alweer bedtijd, terwijl anderen tot in de kleine uurtjes genoten van sterke verhalen, de hapjes van Henri en natuurlijk de kleine borreltjes. De volgende morgen was Marije gelukkig vroeg uit de veren om haar corveeploeg te wekken. Ontbijten en daarna te paard onder de A1 door en richting Kootwijk. Heerlijk rijden, de menners zorgde weer dat onze Lunch op tijd op de afgesproken plek was. Het was een mooie dag. Sommige keken nog even met of zonder paard op het federatie terrein in Ermelo naar uitzonderlijk mooie haflingers en arabieren. Daarna BBQ en. En toen het donker werd het bos in voor de spokentocht. Langs een route van breaklights, letters zoeken en de stuipen op het lijf worden gejaagd door engerds. Het weer deed gezellig mee, donder en weerlichten, het was helemaal echt. Zondag morgen worden we langzaam wakker, want we worden al beetje moe, na het ontbijt en een lekker bakkie zijn we weer klaar voor een rit. Nu langs een mooie vallei. Voldaan keren we terug op ons plekkie om de boel op te ruimen en richting Castricum te vetrekken. Allemaal weer bedankt voor een gezellig weekend en tot volgend jaar

Buitenrit in 't Twiske
Vanmorgen arriveerde een klein gezelschap van onze vereniging op het parkeerterrein in 't Twiske voor een buiten rit op weer een ander terrein. Een ruime parkeerplaats met voldoende ruimte om je paard even te laten grazen en elkaar te helpen met opzadelen. Met Kees op de mountainbike naast ons gingen we met 8 paarden op pad. Over de dijk met aan de andere kant uitzicht over de dorpen Oostzaan, Den Ilp en Landsmeer. Even aan het pad wennen en toen konden we best een drafje.

Er was veel te zien op een zondag in dat park, bootjes links, hardlopers en mensen op vreemde steppen rechts. De rit was 18 km en duurde een kleine twee uur.

Terug op de parkeerplaats stond Inge achter de skottelbraai en werden er overheerlijke pannenkoeken met spek en stroop geserveerd. Verborgen kwaliteiten die Inge van ons. Met een bakkie koffie erbij lieten we het ons heerlijk smaken. Even na kletsend wisten we allemaal dat ons duingebied zo gek nog niet is. Een gezellig uitje wat voor herhaling vatbaar is maar dan op een andere lokatie.

Laatste onderlinge wedstrijd op 18 september 2011
Zondag 18 september is al weer de laatste onderlinge wedstrijd van dit jaar. We duimen voor een mooie nazomerdag! Het plan is om te beginnen met de menners. Vervolgens rijden we allemaal één dressuurproef, zodat we tijd over houden om te kunnen springen. Bij de wedstrijd in juni is dit niet doorgegaan vanwege het slechte weer en in juli niet vanwege het CAL kampioenschap, dus willen we dat bij deze laatste onderlinge wedstrijd nogmaals op het programma zetten. Na het springen zal dan ruimte zijn om te genieten van alle bijzondere creaties tijdens de kur op muziek. Vervolgens zullen we afsluiten met de parade, prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen.

Om vijf uur wordt iedereen dan verwacht voor een geweldige BBQ. Informatie hierover krijgen jullie apart toegezonden.

Er zijn al veel aanmeldingen voor de dressuur. Graag zouden wij van te voren ook de deelnemers voor de kur op muziek willen weten en voor het springen. Waar mogelijk kan dan met het indelen voor de dressuur hier rekening mee worden gehouden, zodat je iets minder lang hoeft te wachten.
Verder ligt in de kantine een lijstje met veteranendeelnemers. Willen jullie laten weten wie hiervan daadwerkelijk mee zou willen doen op 18 september?

Foto van het jaar 2011
De eerste inzendingen voor de foto van het jaar 2011 zijn binnen.
Het zijn leuke plaatjes die alle leden zullen inspireren om met een eigen inzending te komen.

Kijk ze poetseen!!! Wortels zijn echt wel lekker!! Kijk dat keuterboertje zitten

Je kunt de inzendingen ook bekijken in het fotoboek.

Springclinics groot succes
De springclinics (gegeven door Sanne van Bergen Henegouwen) waren een groot succes. Vier combinaties per les gedurende zes weken. De deelnemers hebben veel geleerd en er komt zeker een vervolg!! Elke eerste zaterdag van de maand zal om 9:30 uur voor de liefhebbers een springles worden gegeven door Daniëlle van Dijk.

En dan nog enkele leuke foto's (gemaakt door een professionele fotografe).

Eerst keurig balkjes Waar blijven die hindernissen? Laag beginnen dan Volgende keer mag het hoger

Mij hoog zat hoor

Federatiewedstrijden van afgelopen weekend goed bezocht
Het wedstrijd seizoen bij Starrenburg is nog in volle gang. Afgelopen weekend was er een druk programma in de dressuur. Zaterdagavond 13 combinaties in de Z1 en Z2, met publiekstrekker Michel van Loon (zie zijn ook zijn verslag) en zondag 58 combinaties paarden en pony's in de klassen B t/m M2. Beide dagen werden goed bezocht door veel liefhebbers van de paardensport. Door het mooie weer zat het terras goed vol.

MB ruitersport was met een mooie kraam op zondag aanwezig en er werd volop geshopt. Vooral de rijbroeken in spijkerstof waren erg in trek. Er staan nog vier wedstrijden op ons programma deze zomer. De data zijn te vinden op de wedstrijdkalender.

Een wedstrijd door de ogen van Michel van Loon
30/07/2011 - KNHS-Nijkerk/Castricum: CMC Aron in de prijzen.
Het was een drukke dag !! We zijn in de ochtend met CMC Aron (v.Elcaro) naar een KNHS-dressuurwedstrijd geweest in Nijkerk en zijn in de avond met Wub (v.San Remo) naar een KNHS-dressuurwedstrijd geweest in Castricum. Was weer een goede training !! Met Aron waren we al vroeg op pad vanaf Manege Spaarwoude. De wedstrijd in Nijkerk was bij Manege Luxool en werd georganiseerd door R.V. de Neuderuiters. Het was een klein uur rijden vanaf onze thuisbasis. Het is een grote wedstrijd op grasbanen waar veel deelnemers van de B tot de Z2 kwamen starten. Ik wilde graag met Aron op andere nieuwe locaties starten. Hierdoor krijg ik informatie waar er in de training meer aan gewerkt moet worden. Hij is op vreemd terrein niet altijd bij de les en maakt er gauw een feestje van !!! De proeven gingen redelijk goed. De proeven van deze maand heb ik met Aron nog niet gereden en miste soms wat basiscontrole voor een mooie afwerking. Er zaten mooie stukken in die mooie cijfers opleverden. De eerste proef ging het beste en waren derde geworden met 210 punten. Leuk !!! De tweede proef scoorde we minder. We kregen wel een paar achten voor o.a. het binnenkomen en de uitgestrekte stap. Helaas kregen we te veel grote fouten voor een hoge score. Jammer !!!

De avondwedstrijd met Wub werd geoganiseerd door R.V. Starrenburg in Castricum. Het is een gezellige kleine vereniging die een fijne locatie hebben om te starten. De rijbanen lagen er goed bij met een fijne bodem om te rijden. Ik wil graag met Wub wat meer regelmaat en routine in de proeven krijgen dus gaan we regelmatig op pad. We zitten nu nog teveel op het africhten in de proef en moeten nu meer werken aan de afwerking van een proef. Wub was erg scherp op alles dus viel het niet mee om haar ontspannen en bij de les te krijgen. Gelukkig laat ze zich ondanks de spanning beter rijden en dat is al een mooie vooruitgang. Er gaan dan stukken best goed en dan gaat ze met veel uitstraling door de baan. De proeven gingen redelijk goed. De eerste proef ging stukken best goed en kregen een aantal mooie cijfers voor de stap- en drafonderdelen. De galoponderdelen gingen wisselend. De tweede proef begon best goed maar kreeg in de galop wat teveel spanning en herdoor veel fouten. Wub is dan heel heet en druk. Op zo'n moment is het voor mij heel moeilijk je aanwijzingen te doseren. Je doet bijna altijd teveel. Viel niet mee. Dus trainen !!! We kregen voor de eerste proef 195 punten en was daar niet ontevreden over. De tweede proef was de score lager door de spanning en fouten.

Was een druk maar leerzaam dagje. We trainen rustig door zodat alles goed op zijn plek komt. Ik ga ervoor !!!

Groetjes, Michel van Loon

CAL kampioenschap 2011
Onder grote publieke belangstelling is het eerste CAL kampioenschap dressuur verreden.
Rond de 40 combinaties mochten in twee proeven laten zien wat zij in huis hadden. Zowel bij de paarden als de pony's werden keurige proeven neer gezet. Aan het eind van de dag werden de uitslagen bekend gemaakt en de prijzen (gesponsord door de Oude Woonstal) uitgereikt.

De CAL kampioenen!!

Lynn Kremers werd met haar Breezer CAL kampioen bij de paarden en Jet Burgering ontving met haar pony Laura dezelfde trofee bij de pony's. Dames van harte gefeliciteerd!! Wij terug kijken op een zeer geslaagd evennement wat zeker voor herhaling vatbaar is.

Voor de leden van Starrenburg telt het beste resultaat van de 2 proeven mee voor het clubkampioenschap. Kijk voor de tussenstand onder "Wedstrijdkalender" en vervolgens onder "Onderlinge wedstrijden".

Een kijkje bij het kringkampioenschap in Bergen
Op zondag 3 juli waren enkele Starrenburg supporters naar het winderige terrein in Bergen gekomen voor de kringkampioenschappen om Lynn en haar Breezer aan te moedigen. Lynn was in opperste concentratie en doet haar uiterste best om Breezer bij de les te houden. Het open terrein, spannende hekjes, wind en vlaggen zijn op zich al indrukwekkend. Dan nog de zenuwen, maar het lukte allemaal heel goed. Lynn liet twee mooie L2 proeven zien. Zij mag door deze prestatie op zondag 24 juli naar de Noord-Hollandse kampioenschappen op het terrein van de Haarlemmermeerse Bosmanege in Hoofddorp.

Ook Jony Admiraal (oud lid van onze club) en nu bij ons actief als instructrice liet in Bergen een mooie prestatie zien. Zij zal in Hoofddorp te zien zijn met haar W-Fifty in de M2.

Wij wensen Lynn en Jony veel succes op zondag 24 juli bij het regiokampioenschap in Hoofddorp.

Informatie CAL kampioenschap op zondag 10 juli 2011

Beste deelnemer,

Je hebt je opgegeven voor deelname aan onze CAL-wedstrijd op zondag 10 juli a.s.
We vinden het leuk dat je meedoet en geven je graag nog wat extra informatie over de wedstrijd.

Het is geen probleem als je geen officieel wedstrijdtenue hebt. Een schone (rij)broek en een colbertje of nette trui met blouse eronder is ook prima om je dressuurproeven in te rijden. Witte handschoentjes en een plastron zijn op deze wedstrijd niet verplicht.

Voor de veiligheid is het dragen van een cap en goede paardrijlaarzen wel verplicht.

De outfit van je paard of pony voldoet aan de volgende eisen:

  • ingevlochten manen en eventueel de staart
  • een schoon (liefst wit) sjabrak

Niet toegestaan zijn:

  • peesbeschermers, springschoenen of bandages tijdens de proef
  • een stang of hackamore

Het is verstandig om minimaal een uur voordat je moet starten aanwezig te zijn op het terrein. Kijk goed op de startlijst voor je starttijden. Deze startlijst is vanaf zaterdag 9 juli definitief dus check je starttijd dan nog even, er kunnen veranderingen opgetreden zijn in de lijst.

Het inschrijfgeld (5 euro) kun je betalen bij het wedstrijdsecretariaat in de kantine. Mocht je een voorlezer nodig hebben, geef dat gelijk aan het wedstrijdsecretariaat door, dan wordt er een geregeld. Er is een ringmeester aanwezig die je tijdig zal waarschuwen dat je je gereed moet houden om te starten.

Wil je de proeven alvast doorlezen? Dat kan via deze link.
We rijden de proeven van de maand juli.

Als je beide dressuurproeven gereden hebt kun je je paard/pony naar huis brengen. We zien je graag rond half 6 terug in de kantine van Starrenburg om met een hapje en drankje terug te kijken op de wedstrijd. Daar zullen om 6 uur de dagprijzen worden uitgereikt en wordt bekend gemaakt wie de CAL-kampioen bij de pony's en bij de paarden is geworden.

We hopen dat het een hele leuke en geslaagde wedstrijd gaat worden.

Veel succes!

Onderlinge wedstrijd zondag 5 juni 2011
Na drie stralende en warme dagen hadden we bij de onderlinge wedstrijd helaas helemaal geen mooi weer. Tessa en Marije reden hun Z proeven nog terwijl het droog was, maar daarna begon het te regenen en is het niet meer droog geweest. Reden voor ons om te besluiten het spelletje en het springen niet door te laten gaan. Wel jammer, want we hadden iets heel leuks bedacht en het springen is ook altijd erg leuk om naar te kijken. Maar met al die nattigeheid zagen we het niet zitten.

Ondanks de regen is er goed gereden. Beide jury's zaten redelijk op een lijn, en als je zondag een "winstpunt" hebt gereden kun je er vanuit gaan dat je die op een federatiewedstrijd ook zou hebben gereden.

10 juli is de volgende onderlinge wedstrijd. Deze is opengesteld voor iedereen in Castricum, Akersloot en Limmen, ook als ze geen officiële startkaart hebben. Dus roep iedereen die je kent en een paard of pony heeft op om te komen starten op 10 juli! Als het een beetje haalbaar is wat betreft de tijd willen we ook het springen door laten gaan die dag.

De uitslagen van de wedstrijd en de tussenstand voor het clubkampioenschap kan je vinden onder "Onderlinge wedstrijden" op de pagina van de "Wedstrijdkalender".

Hulp gevraagd bij wedstrijden
We organiseren elk jaar 13 federatiewedstrijden en 4 onderlinge wedstrijden. Zonder hulp van de leden kunnen deze wedstrijden niet plaatsvinden. We zijn nu ongeveer halverwege het groenseizoen en het blijft lastig om voor elke wedstrijd voldoende hulp te krijgen voor de kantinedienst, ringmeester en schrijven.
We zien vaak dezelfde gezichten en we vinden het niet meer dan fair dat alle leden een steentje bijdragen aan de organisatie van de wedstrijden.
Kijk dus even goed in het hulpenschema en geef je op via ons mailadres!!

2e Onderlinge wedstrijd op zondag 5 juni 2011
Op zondag 5 juni zal de tweede nderlinge wedstrijd worden verreden. Er zijn 17 starts en alle combinaties zullen twee proeven rijden. De proef met het hoogste aantal punten telt mee voor het clubkampioenschap. Voor alle duidelijkheid: om in aanmerking te komen voor het clubkampioenschap moet elke combinatie aan minimaal drie wedstrijden hebben meegedaan.
Na de dressuur volgen een spel en het springen voor de liefhebbers. De dag wordt afgesloten met de parade en de prijsuitreiking. Kijk op de startlijst voor je starttijd!!!

De organisatie wenst alle deelnemende combinaties veel plezier!!

Cross training is echt wel leuk!!!
Op zondag 22 mei was het dan eindelijk zo ver... een cross les in Ursem bij Chantal Mechelenbrink. De deelnemers vandaag zijn Marie-Sophie, Isabelle en Annette.
We waren er lekker op tijd zodat we alvast een voorproefje van een les van Chantal konden zien .. en dat zag er veel belovend uit!! Er stond een giga harde wind zodat de paarden lekker fris waren. Hindernissen waaiden spontaan om. In de buitenbak konden we losrijden, waarna het echte werk kon beginnen..

We begonnen met berg op, berg af in stap en draf, gevolgd door wat boomstammetjes springen op de berg. Een grote uitdaging was ook een hele serie boomstammen springen in een rechte lijn. De moeilijkheidsgraad werd steeds wat verder opgevoerd, zodat we berg op over een boomstam moesten springen en er af ook nog een hindernis stond. Echt heel gaaf om te doen.

Daarna kwamen ook nog de op- en afsprong, best eng maar supergaaf toen het lukte! Als laatste onderdeel kwam de waterbak. De paarden hadden in het begin geen zin in natte voeten, maar na het gebruik van een longeerlijn liepen we al snel met z'n allen als 'Jan Huigen in de ton' (met een hoepeltje erom). Nog even er doorheen crossen in draf en galop, gevolgd door een hindernis en klaar was kees!!

Het was helemaal super om te doen, de paarden hadden er ook zichtbaar lol in, dus zeker voor herhaling vatbaar!

Ponykamp 2011
Natuurlijk kijken veel leden weer uit naar het jaarlijkse ponykamp. Ik kan de liefhebbers geruststellen, want het ponykamp is dit jaar geboekt op 26, 27 en 28 augustus. We slaan ons kamp zoals gebruikelijk weer op bij kampeerboerderij Meerveld op de Veluwe.

De organisatie zal zoals jullie gewend zijn een leuk en afwisselend programma samenstellen. Prachtige ritten in de mooie omgeving, de bonte avond en een spokentocht vormen de hoofdmoot van het programma. Het volledige programma kan je lezen in het ponykamp programmaboekje wat aan de deelnemers wordt toegestuurd.

De kosten zijn 55 euro per persoon zonder paard en 80 euro per persoon met paard of pony. Als je een box wilt voor je paard of pony dan kost dat 12,50 euro extra. Je kunt het geld overmaken op rekeningnummer 3009.58.927 t.n.v. LRPC Starrenburg onder vermelding van ponykamp 2011.

Sta jij ook zo te popelen om in te schrijven? Doe het zo snel mogelijk, want vol is vol. Geef dan ook gelijk aan of je een box wilt voor je paard of pony (het aantal boxen is beperkt dus we verdelen de boxen onder de eerste inschrijvers).
Je kunt je telefonisch aanmelden voor het ponykamp bij Bon Beentjes (06-13302762).

Vervoer naar Meerveld moet je zelf regelen.
We gaan er weer een spetterend weekend van maken dus zorg dat je er bij bent!!!

Schema wedstrijdhulp 2011
Voor het hele groenseizoen is een schema voor wedstrijdhulp opgesteld. Er is behoefte aan kantinepersoneel, ringmeesters en schrijvers.
Kijk in het schema wedstrijdhulp en geef via mail door wanneer en in welke rol jij mee wil helpen. Het schema wordt gevuld met jullie inschrijvingen en zal actueel worden gehouden op onze website.

Onderlinge wedstrijd 17 april 2011
Zondag 17 april werd het groene seizoen afgetrapt met de eerste Onderlinge Wedstrijd van 2011. Voor Marja en Renée was het de eerste keer dat zij de organisatie van de OW op zich namen. Het weer werkte goed mee, het was weer als vanouds Starrenburgweer!

Een select gezelschap deelnemers trad aan voor de dressuurproeven. Per 1 april zijn dit nieuwe proeven maar ze werden verreden alsof er niets veranderd was. Er werd overwegend goed gereden, de uitslagen van de proeven treffen jullie hier aan. Na de dressuur werd er tijdens het estafettespel lekker met water gekliederd. Sommige pony’s maken van de gelegenheid gebruik om hard weg te rennen, andere combinaties zijn al zo volleerd in het spelen van een spel dat ze het er heel goed afbrachten. Uiteindelijk won het team van Isabella, …. en … met een paar millimeters meer water in de emmer.

Na het spel werd het springparcours opgebouwd door Kees en werd er gesprongen in de klassen laag, midden en hoog. Helaas werden er fouten en weigeringen genoteerd waardoor een spannende barrage er dit keer niet in zat. Maar klasse hoor dames, de springclinics beginnen hun vruchten af te werpen!

Helaas kon de mendemonstratie door Bert niet doorgaan vanwege een blessure bij de koetsier, we houden dit graag tegoed voor een volgende keer Bert. Na het springen volgde de prijsuitreiking en kon het grootste gedeelte van de deelnemers met een prijs naar huis vertrekken.

Het was een gezellige wedstrijd en we hopen dat jullie ook hebben genoten. Mochten jullie tips of verbeterpunten hebben dan horen Marja en ik dat natuurlijk heel graag van jullie.

Groetjes Marja en Renée

Puzzelrit 2011
Op zondag 3 april is de jaarlijkse puzzelrit gereden. Een onverwacht groot aantal deelnemers en prima weersomstandigheden zorgden voor een geslaagd evenement. De deelnemers hadden ongeveer 3 uur nodig om het parcours rond Castricum en Bakkum af te leggen. Op drie lokaties (stal Kees Veldt, boerderij Twisk en Starrenburg) moesten de deelnemers diverse spelletjes doen. Dat zorgde voor veel hilarische momenten en de stemming werd er alleen maar beter door.

Kijk in het fotoboek, want daar staan leuke plaatjes van deze leuke dag.
Tot slot een compliment voor de organisatie want alles was prima geregeld!!

wat een schatjes!!!

Faqueza
Op zaterdag 19 maart is Faqueza geboren. Een prachtig merrie veulentje wat fris uit haar ogen kijkt. De vader is Kunar en de moeder Passionata.
Eigenaar Kees Veldt is erg blij met zijn nieuwe aanwinst en wij wensen hem veel plezier met Faqueza.

Dressuur en springclinics in 2011
In april, mei en juni worden er dressuurclinics gehouden. Deze clinics worden gegeven door Michel van Loon.
De springclinics worden gehouden in juni en juli. Net als vorig jaar worden deze clinics gegeven door Sanne van Bergenhenegouwen.
De exacte data kan je vinden in dit overzicht.

Wickie foto van het jaar 2010
Voor de tweede keer is de foto van het jaar gekozen. Er waren totaal 9 foto's ingediend en ze waren allemaal mooi.

Na het tellen van de stemmen bleek de foto van Wickie enkele stemmen meer te hebben dan de foto van Hielke. Na afloop van de ALV werden de prijzen uitgereikt. Voor de maker van de foto van Hielke was er een muismat met foto en Wickie was op canvas gezet. Bon Beentjes (de maker van de winnende foto) nam vol trots het canvasdoek in ontvangst

wat een schatje!!!

My name is Bailey

Hallo allemaal,

Dit is Bailey, voorheen ook wel Ballerina Sollenburg genoemd. Bailey is een merrie van 4 jaar, zwart met wat witte voetjes. Haar vader is Florencio en de vader van haar moeder is Ferro. Bailey is ongeveer 1.63 mtr hoog en groeit misschien nog wel een paar centimeter de komende jaren.

Ze is vandaag goedgekeurd en met Renee en Annet in de trailer mee naar Castricum gegaan. Het was best spannend allemaal en Bailey was blij dat ze rustig in haar stalletje bij Kees mocht staan. Nu gaan Lotti en Bailey aan elkaar wennen en wie weet komen ze over een paar weekjes wel naar de les op zaterdag. Eerst maar even rustig bijkomen van alle nieuwe indrukken, een zadel en een hoofdstel aangemeten krijgen en dan komen we eraan hoor!
Tot snel!

Groetjes van Lotti en Bailey