Naar stal

Landelijke Rijvereniging & Ponyclub Starrenburg

LR/PC Starrenburg is opgericht in 1977 bij de gelijknamige hoeve Starrenburg aan de Bleumerweg.
Het is een kleine gezellige vereniging met een eigen terrein en clubgebouw aan de Korte Brakersweg (naast de Jac. P. Thijsse College). Wekelijks worden voor leden met een eigen paard/pony dressuur- en springlessen gegeven.
LR/PC Starrenburg is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en heeft momenteel 75 leden. Zij organiseert jaarlijks tien federatiewedstrijden. Deze wedstrijden worden gehouden aan de Korte Brakersweg en staan open voor leden van de KNHS.

Voor haar eigen leden organiseert Starrenburg van april tot oktober onderlinge wedstrijden voor recreatieruiters en federatieruiters. Tijdens deze wedstrijden kunnen de leden de kwaliteit van de combinatie tonen in een dressuurproef. De resultaten van de dressuurproeven tellen mee voor het clubkampioenschap. De onderlinge wedstrijden bestaan verder uit het rijden van een springparcours en een leuk spel met paard of pony.

clublocatie van LR&PC Starrenburg

Starrenburg is een actieve vereniging en heeft haar leden naast het geven van trainingen en het organiseren van wedstrijden nog veel meer te bieden. Jaarlijks worden duin- en strandritten gehouden. Er worden dressuur- en springclinics gegeven door een ervaren trainer. Het ponykamp mag zich elk jaar weer verheugen in een grote belangstelling. We gaan dan een lang weekend weg naar de Veluwe om te rijden in een prachtige omgeving.

Klik voor meer informatie over onze club op een van de onderstaande links.

Bestuur

Lidmaatschap

Lessen