Selectiewedstrijd KFPS dressuurkampioenschap

Dressuur Kampioenschap Friesch Paard

Sinds dit jaar is het mogelijk om bij LR/PC Starrenburg een selectie wedstrijd te rijden voor het KFPS dressuurkampioenschap. Op zaterdag 29 juni 2024 kan je bij ons een selectie wedstrijd voor het KFPS Kampioenschap Friesch Paard rijden van de klasse B t/m ZZL. Op zaterdag 23 september 2023 wordt het KFPS Kampioenschap in Ermelo verreden.

Achtergrond

Het KFPS dressuurkampioenschap voor Friese paarden is een initiatief van de KFPS fokverenigingen, met als doel het gebruik van het Friese paard onder het zadel te blijven stimuleren en naar een hoger niveau te tillen. De fokverenigingen organiseren selectiewedstrijden die door het hele land worden gehouden. De finale van deze landelijke competitie voor de basissport, klassen B tot en met ZZ licht, vindt in september in Ermelo plaats.

Het Zeeuwse KFPS Kampioenschap Dressuur is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groots evenement. Het outdoor kampioenschap is een begrip onder de ruiters en amazones met een Fries paard.

Een enthousiast team van vrijwilligers werkt voor en achter de schermen hard om een fantastisch evenement neer te zetten. Voor alle liefhebbers van Friese paarden is dit dressuurfestijn een niet te missen feestje.

Kwalificatie

Om je te kwalificeren dient de combinatie maximaal 6 selectieproeven en minimaal 4 selectieproeven, verspreid over maximaal 3 selectiewedstrijden en minimaal 2 selectiewedstrijden te rijden.

  1. Men is verplicht 2 selectieproeven per selectiewedstrijd te rijden, kiest men er voor 1 proef te rijden, telt wel de 2e (niet gereden) proef mee als selectieproef en krijgt men 0,01 selectiepunten. (wanneer men 6 selectieproeven rijdt worden de slechtste 2 scores niet mee geteld). Rijdt men meer selectieproeven dan maximaal is toegestaan, dan wordt men gediskwalificeerd en uitgesloten van verdere deelname.
  2. Om voor kwalificatie in aanmerking te kunnen komen dient men de selectiewedstrijden in dezelfde klasse te rijden. In geval van verplichte promotie in de periode tussen de opgegeven selectiewedstrijden dient men opnieuw selectiewedstrijden/proeven (zoals onder nr.7 omschreven) te rijden in de hogere klasse. De behaalde resultaten tijdens de eerste selectiewedstrijd(en), (in de lagere klasse) tellen derhalve niet mee. Tussentijdse promotie na selectiewedstrijden en voor de finale is niet toegestaan. Bij deelname aan het kampioenschap mag men niet meer dan 29 winstpunten in de betreffende klasse behaald hebben, m.u.v. de klasse Z1, Z2, ZZ-L.

Voor vragen kan je Nicole MIggels benaderen via: activiteiten@lrpcstarrenburg.nl