Naar stal

Nieuwsarchief 2009

Sinterklaas wie kent hem niet!!!

De bakken waren blub
Toch kwam de Sint naar onze club
Bert onze trouwe koetsier
Bracht Sint binnen met plezier
Het publiek kon genieten
Van onze lachende grieten
Zij lieten mooie figuren zien
En de Sint gaf na de inspectie een tien

Meer foto's van het bezoek van Sint en Piet zijn te zien in het fotoboek.

Wedstrijd hulp nodig in 2010
LR/PC Starrenburg organiseert in 2010 dertien federatiewedstrijden en vier onderlinge wedstrijden.
De organisatie van deze wedstrijden ligt in handen van een kleine groep vrijwilligers. Tijdens deze wedstrijden is voldoende hulp van leden noodzakelijk om alles goed te laten verlopen.

Het afgelopen groenseizoen waren het vaak dezelfde leden die tijdens de wedstrijden hun hulp aanboden en er voor zorgden dat de organisatie klopte.

Het bestuur wil graag dat alle leden hun steentje bijdragen aan de organisatie van de wedstrijden. Tijdens de afgelopen Algemene Leden Vergadering is dan ook besloten dat elk lid minimaal drie keer meedraait in de organisatie.

Voor het eerste deel van het groenseizoen (april, mei en juni) is een schema voor wedstrijdhulp opgesteld. Er is behoefte aan kantinepersoneel, ringmeesters en schrijvers.
Kijk in het schema wedstrijdhulp en geef aan de webmaster door wanneer en in welke rol jij mee wil helpen. Het schema wordt gevuld met jullie inschrijvingen en zal actueel worden gehouden op onze website.

De overige wedstrijden zullen in de loop van het seizoen worden toegevoegd.

Uitslag foto van het jaar
Na afloop van de Algemene Ledenvergadering is de uitslag bekend gemaakt van de foto van het jaar wedstrijd. Er waren acht inzendingen en tijdens de laatste onderlinge wedstrijd is door de aanwezigen gestemd op hun favouriete foto.

Twee foto's kregen duidelijk de meeste stemmen en met 24 stemmen is de steigerende hengst met Kees Veldt de winnaar geworden. Piet Hein Twisk was de maker van deze foto en hij kreeg zijn plaatje op canvasdoek uitgereikt. Mathilde Rozing won als een van de stemmers op deze foto een zak paardensnoepjes.

We gaan door met deze fotowedstrijd in 2010. Dus als je een leuke foto met paard of pony hebt, stuur hem dan in naar de webmaster en maak kans op een mooie prijs.

Wijziging lesindeling
Vanaf november 2009 is de lesindeling is enigzins gewijzigd.
Als je vragen hebt over de lesindeling neem dan contactop met Paola Boll.

Nieuws van de Technische Commissie
In overleg met instructie is besloten het springen in het eerste weekend van de maand te handhaven op de volgende wijze. In de zaterdagles van half 10 van Alex blijven we springen en met balken werken. Op zaterdag om half 11 bij Sanne wordt gesprongen en bij Alex dressuur gereden. Ruiters uit de les van Alex die willen springen kunnen deelnemen aan de springles van Sanne. In het voorjaar van 2010 gaat Sanne springclinics verzorgen. Hiervoor gaan we in februari de belangstelling inventariseren en datums plannen.

Activiteitenkalender
Het jaar 2009 schiet al weer op en voordat je het weet zitten we al weer in 2010. De komende maanden staan er nog een aantal leuke activiteiten te gebeuren zoals de terugkomdag ponykamp, een bingo avond, de nieuwjaars receptie en een vrijwilligers avond.
De exacte data zijn te vinden op de activiteiten pagina. Daar staan ook de reeds bekende activiteiten in 2010 op. De kalender wordt nog aangevuld.
Neem regelmatig een kijkje op de activiteitenkalender want zo blijf je op de hoogte.

Algemene Leden Vergadering op vrijdag 13 november 2009
Op vrijdag 13 november 2009 om 20:00 uur wordt een Algemene Leden Vergadering gehouden in ons clubgebouw. De agenda zal aan alle leden per mail worden toegezonden.

Wist u dat....?
Onze Bon opa is geworden!!!
Wij wensen Jessica en Danny veel geluk toe met hun dochter Loes. Natuurlijk krijgen ook opa en oma Beentjes de hartelijke felicitaties.

Laatste onderlinge en de clubkampioenen zijn....?
Zondag 20 september werd de laatste onderlinge en tevens kampioenswedstrijd van onze vereniging voor 2009 verreden. Nadat de ochtendnevel was opgetrokken lag voor ons een mooie dag. Spannend ook want voor sommigen hing er immers het clubkampioenschap van af. En dat is toch een mooie titel die een heel jaar mee gaat. Om 9 uur zaten Inge en Yvon klaar om de eerste ruiters te verwelkomen op een strak gepoetst en geschoven clubterrein. Er gingen 34 deelnemers van start in de federatie, recreatie en veteranenklasse.

De sfeer in de inrijbaan was sportief maar ook uiterst serieus want de verschillen voor het kampioenschap waren klein. In de recreatie klasse waren Tom Veldt (categorie AB) en Darina Kooi (categorie B) met 198 en 196 punten de beste van de dag. Maar ook de kleine Lana met haar schattige pony en roze uitrusting deed het super. Bij onze wedstrijdruiters was de 195 punten van Marie Res (categorie M1) de hoogste score, met vlak achter haar Sif de Visser (categorie AB) met 193 punten. Een goed op elkaar ingespeeld team verzette in hoog tempo de wedstrijd bak naar Z formaat. Onze Z dames Ninke Z2 en Lotti Z1 en hun talentvolle pony's weten ons toch iedere keer weer te trakteren met hun proeven.

Om 13.00 uur stond er een spel op het programma. De Z baan werd veranderd in een behendigheid parcours. Om een gekleurde ton, over een hindernis, een cowboyhoed verplaatsen, weer om een ton, afstappen met een kruiwagen over een balk, hoefijzer gooien in een band en dan als een razende terug naar de finish/start. Dit lijkt zo simpel maar helaas voor velen veel moeilijker als het eruit zag. Wel spectaculair en vermakelijk voor het publiek. Djoeke, Mathilde en Tessa bleken heel behendig met hun paard. Dian echter was de snelste.

Toen was het twee uur geweest en tijd voor de kuurtjes op muziek. In verschillende hoeken op het terrein werd giechelend verkleed en paarden voorzien van prachtige strikken. Onze Alex had nog gezocht naar een mooie outfit, op verzoek van zijn leerlingen, maar koos toch voor traditioneel en daa rom niet minder mooi. Evita en Unique-Pride lieten ook even zien hoe zij onder leiding van hun amazones bijna dansend de bak door konden. Michel Jackson kwam weer even tot leven door een goed besproken act die misschien ook even geoefend had moeten worden. Geoefend hadden Silvia en Darina wel, maar een Haflinger blijft eigenwijs. Ook Djoeke, Trees, Sif en Ninke waren van de partij. Maar de prijs ging naar Marie en Mathilde met hun mooie kuur.

De spanning steeg want we hebben het er niet over maar wie is er nou toch kampioen geworden. We maken ons op voor de Parade, even oefenen aan de zijlijn en dan komt het gezelschap op de bekende muziek binnen voor het publiek. Inspectie door Annet en Kees. En dan is het woord aan onze voorzitter Gerard Veldt. Bekers en linten voor de beste ruiters van de dag werden uitgereikt en ererondes gereden. Sif buitelde de ereronde door en Tom liet zien hoe dat ook rennend heel snel kan. Voor deze dag waren in de veteranenklasse 5 deelnemers zo stoer om het tegen elkaar op te nemen. Ingebouwde Tom Tom, wekelijks trouw lessen, niets is opgewassen tegen de kwaliteiten van paardenvriend Kees Veldt. Hij mocht dan ook met de veteranenbeker naar huis. Hij was dan ook als bijna vijftiger de enige echte veteraan in dit veld. Dan is het toch echt tijd voor de kampioenen. Een totaal score van de drie best gereden proeven van dit seizoen wijst uit dat Milly Megens met Lady zich clubkampioen bij de recreatie mag noemen. Bij de federatie mag Marie Sophie Res met Larousha de kampioensdeken in ontvangst nemen.

De dag was nog niet ten einde want om half 6, na het voeren en verzorgen van onze paarden, worden we terug verwacht voor een BBQ. Super gezellig praten we na over de geslaagde dag. Maarten staat als vanouds achter de BBQ en onze giebelende meiden doen hun dansact van het ponykamp nog eens dunnetjes over. Een supergezellige dag na een goed verlopen seizoen.

Wij bedanken hierbij onze sponsors Stubenitsky (kampioensdekens), Angels (diverse waardebonnen) en Max O'Larrys (een ijsje met 2 bolletjes).
Iedereen heel erg bedankt voor alle hulp en gezelligheid.

De punten komen later op de site onder het kopje wedstrijden, maar de eerste serie foto's staan al wel in het fotoboek.

Wist u dat....?
Onze trouwe bakspecialist Kees met zijn merrie veulen Just Nata dit weekend bij de nationale kampioenschappen van het AVS, met de vierde prijs naar huis kwam. Een super prestatie!!!

Programma laatste onderlinge wedstrijd op 20 september 2009
De laatste onderlinge staat er aan te komen. Deze wedstrijd staat in het teken van het huldigen van de clubkampioenen federatie en recreatie en van de kür op muziek.
Het belooft een gezellige dag te worden die we traditioneel afsluiten met een BBQ. Er zijn al flink wat aanmeldingen voor de BBQ binnen (ongeveer 45). Je kunt je nog opgeven bij Paola Boll.

Alle deelnemers veel succes en plezier toegewenst. Het volledige programma kan je bekijken via deze link.

Het ponykamp 2009 door de bril van ......
Elk jaar kijk ik weer uit naar het ponykamp.
Tijdens dit weekend was ik Nick (je weet wel van Nick en Simon met hun hit Rosanne) en ik was benieuwd hoe dit weekend zou verlopen. Wekenlang had ik met mijn maatje Simon elke avond geoefend om ons liedje Rosanne tijdens de bonte avond zo goed mogelijk neer te zetten. Ik had er alle vertrouwen in dat ons team (Jo, Dieuw, Angel, Simon en Nick) het goed zou doen.

Donderdag wel of niet heen??? Het werd toch gewoon vrijdag vertrekken. Samen met Renee, Lotti, Inge en Anita reden we in ruim anderhalf uur naar Meerveld. Een eitje dus en een goed begin.

Eerst een bakkie koffie en even kletsen. De oma van Kristel was er ook en zij gaf een gouden tip om wespen (ja die waren er) het leven zuur te maken. Citroen met kruidnagels en weg zijn de wespen.

Langzaam aan druppelden alle deelnemers binnen. Allemaal een slaapplaatsje zoeken en klaar was iedereen om wat te gaan doen. Je kon gaan paardrijden in groepsverband, een rit maken op de kar en op de fiets (sportief of recreatief).

Aangezien ik in het verleden wel eens op een paard heb gezeten en een nul voor mijn hulpen kreeg koos ik voor het stalen ros en ging met Simon, Marcel en Olaf een sportief ritje maken op de mountain bike. Een rustig begin, daarna veel gehobbel en ja hoor de ketting liep eraf. Daarna ging het beter en ik kon de bikkels aardig volgen. Ik zat lekker bij Simon in het wiel en kwam alleen bij de ineens opduikende steile hellingen in de problemen. Olaf werd onderweg nog even bijgevoerd en we ontdekten nog een prachtige schaapskooi. Ongeveer 200 schapen waren op rust na een dag op de heide.

Tijd voor het avondeten!! De skottels waren vergeten, maar de keurslager uit Garderen had een prima alternatief. Een mega koekepan zorgde voor een stralende Maarten en in no time had iedereen een lekker bordje nasi. Gezellig met z'n allen smikkelen rond de picknicktafels, dat is ponykamp.

Het avondprogramma ging van start en het onweer en de bliksem ook. De spelletjes vielen letterlijk en figuurlijk in het water, maar dat mocht de pret niet deren. Toch konden we nog twee spelletjes binnen doen. De knijper estafette en het proef en voel spel zorgden voor veel lol. Annet en Yvon begeleiden deze spelletjes heel goed en hadden er zelf ook veel plezier in.

De bonte avond: elk jaar weer een genot om naar te kijken. Dit jaar had de organisatie Bas en Henk tot jury gebombardeerd. Zij pakten de handschoen op, maar grepen eerst naar de kruik om die rol goed in te vullen. Het leken Waldorf en Statler wel van de Muppetshow.

The Bangles en de Dolly Dots zagen er prachtig uit en deden het best goed. Zij mochten van de jury terugkomen en dachten voor de eerste plaats te kunnen gaan. Wat een deceptie toen bleek dat het voor plaats 3 en 4 was. (een grappige act van de jury: zij mogen blijven).

Nick, Simon en de drie Rosannes gaven een geweldige voorstelling. Onze Rosannes zagen er stuk voor stuk top uit en Nick en Simon gingen helemaal uit hun dak. De jury waardeerde het geheel met een 8,5 en dat leek genoeg voor de eerste plaats.

Echter Marco Borsato werd geweldig goed neergezet door Dian. Zij werd omringd door een rood gezelschap en de jury was diep onder de indruk en beloonde het team met een 9 en daarmee de eerste plaats.

Discotime!!! Toch wel makkelijk zo'n Ipod. De dansvloer was snel gevuld en dat bleef eigenlijk de hele avond zo. Lekkere meezingers voor de meiden en natuurlijk ook muziek voor de ouwe rockers. Iedereen ging uit zijn dak en het bleef nog heel lang erg gezellig.

Ik had moeite om de slaapkamer in te komen want de deur was met tape gebarricadeerd. De meiden waren bezig geweest!!! Ze hadden natuurlijk weer een aantal schmink slachtoffers gemaakt. Je denkt dan aan een ding: even een paar uurtjes slapen. Maar dat zat er niet in want om 6 uur ging er een wekker af. Welke malloot doet nou zo iets??

Zaterdagmorgen behoorlijk brak naar het ontbijt toe. Het zonnetje scheen en na een paar bakken koffie knap je al aardig op. Vandaag ging ik recreatief fietsen met Bon, Inge, Jeroen en Renée. We reden vrij lang op met de grote groep. Natuurlijk een terrasje gepakt en een heerlijke appelpunt met slagroom naar binnen gewerkt. Na de lunch reden we via Stroe en Garderen (ook een terrasje gepakt) terug naar Meerveld. Vanavond was de spokentocht en Bon en ik gingen alvast het parcours verkennen. Daarna was het al snel etenstijd en de mega koekenpan werd vol geplempt met saté, hamburgers, aardappeltjes, worst, vleeslapjes etc. Smikkelen en smullen maar!!!

Ghost time!!! Snel het bos in en het parcours lopen. We hingen breaklights op (dat werkte goed) en waren net op tijd klaar met de voorbereiding. Laat de eerste groep maar komen. Wat was het pikkedonker in dat bos. Ik had wat geluidjes opgenomen (wolf en beer), maar dat werkte jammer genoeg niet (los contactje). We hadden een elastiek over het pad gespannen en aan het eind een vuilniszak. Loslaten en de fladderende zak zorgt voor het schrikeffect. Ik zat goed verstopt achter een dikke boom en werd niet ontdekt. Het elastiek over het pad werd wel gezien (volgend jaar maar zonder zaklamp laten lopen).

Zaterdagavond na de spokentocht zijn veel deelnemers toch wel vermoeid. Sommigen kruipen al snel in bed. De meiden waren opvallend rustig. Ze waren vroeg gaan slapen en hadden een wekker gezet. Ja je kent het wel: de wekker gaat en je denkt ik blijf liggen want ik lig zo lekker. De diehards namen plaats aan de stamtafel en de kruiken kwamen op tafel. Lekker babbelen kortom een gezellige afsluiting van de tweede dag. Het ging door tot in de kleine uurtjes.

Zondagochtend breakfast time. Natuurlijk nog brakker, maar het ontbijt lonkte en we zaten met z'n allen heerlijk buiten in het zonnetje. Maar waar was Simon?? Die lag zijn roes nog uit te slapen en moest gewekt worden, want ontbijten doen we met z'n allen.

Nog even met de hele groep op de foto en daarna de laatste rit maken. Wij gingen op de fiets door het Speulderbos (wat is dat bos toch mooi) naar Drie en de koffie en gebak gleden naar binnen. Het zat er weer op en Nick en Simon gingen nog even snel naar Garderen om patat te halen. Na de laatste maaltijd was het inpakken geblazen en we namen met een voldaan gevoel afscheid van elkaar.

De organisatie liep op rolletjes. Een compliment is dan ook op zijn plaats.

De terugkomdag is gepland op zaterdag 7 november 2009 om 20:00 uur in het clubgebouw. Er zijn leuke filmopnames gemaakt en ook nog een aantal foto's. Zorg dat je deze datum in je agenda zet want we maken er een gezellige avond van.

Ponykamp 2009
Het Starrenburg ponykamp 2009 is jammer genoeg weer voorbij. In Meerveld waren 22 paarden en 29 deelnemers van onze vereniging aanwezig. Een kleine groep was al donderdag op de Veluwe neergestreken voor een extra gezellige avondje en een rit op de vrijdagmorgen. Rond het middaguur kwamen de trailers uit Castricum het erf oprijden en de sfeer was meteen prima. Het geleende paard voor Yvon, werd door Wilmi bezorgd en zo kon het kamp van start. De eerste rit leek voor Laudi roet in het eten te gooien want Jersey was echt kreupel, ook paardenfluisteraar Kees kon hier niets van brouwen. Gelukkig was Jeroen zo lief om met Laudi een lekker ijsje te gaan eten en bleek een telefoontje naar Wilmi genoeg voor een leen pony voor Laudi. Een heerlijk rit over de hei is toch weer heel anders als ons vertrouwde duin. Daarna was er zo als ieder jaar de overheerlijke nasi van Dijk en Duin, die Bon ieder jaar weer voor ons regelt, door Maarten opgewarmd in een koekenpan van een meter doorsnede. De spelletjes regende jammer genoeg nat en we moesten naar binnen uitwijken. Natuurlijk hadden alle groepjes hun stukje voor de bonte avond super voorbereid. We konden genieten van performances van topkwaliteit, optreden voor elkaar blijft gewoon leuk. De jury Bas en Henk waren enigszins omgekocht, wie er precies met de prijs vandoor ging was niet belangrijk en ook niet helemaal duidelijk. Daarna werden door de kids en volwassenen nog lange tijd gedanst op alle soorten muziek aangeleverd door Fred, het was een super gezellige avond. De volgende morgen werden de paarden gevoerd en na een ontbijtje en wat langzaam wakker worden gingen we op pad voor een prachtige rit. Voor de pauze werd er in twee groepen gereden onze menners Henk en Bas met Saskia en de andere ruiters vormden de andere groep. Er werd vlot doorgereden en de paarden waren superbraaf. Ook Blackboer en Kim onze leenpaarden hadden het naar hun zin. De gezamenlijke lunch bij die meneer met dat mooie gras die ons altijd met argwaan bekijkt, was nodig om even paard en ruiter wat rust te geven. De rit werd vervolgd en het tempo nog wat opgevoerd. Na een heerlijk galopje kwamen we aan het einde van de middag weer op de boerderij terug. Op het erf hadden vele nog plezier met Wickie de gezelschapsshetlander van de familie Beentjes, maar ook de shetlander van onze boer, Kotskop door onze meiden genoemd kreeg de nodige aandacht. En zoals iedere shetlander liet hij het duidelijk weten toen hij het zat was. Inmiddels was het tijd voor de BBQ, weer in die grote koekenpan. Tijdens het eten liep de spanning al een beetje op, het werd immers spokentijd. In de donkere trailer van Jeroen werden de groep vervoerd naar het donkere bos waar de spoken hun uiterste best deden om ons de stuipen op het lijf te jagen. De ervaren ponykampgangers maken er een sport van om ook andere groepjes te laten schrikken, wat soms ook mislukt omdat sommige groepjes ondanks de aanwijzingen spontaan verkeerd lopen. Terug in ons comfortabele onderkomen was het tijd voor een drankje en nog wat muziek. De volgende morgen was de douche nog steeds koud maar het ontbijt warm en gezellig . En we maakten ons weer klaar voor een laatste rit. Tijdens een vlotte stap draf en ook galop werd genoten van de mooie natuur, onderweg werd vrolijk gebabbeld over paarden natuurlijk, de super kwaliteiten van Totilas maar ook de trouwheid van Tornado werd besproken, het leek wel een echt ponykamp. Terug op onze basis was er een heerlijke maaltijd, kliekjesdag, heette zoiets bij ons thuis vroeger, en zoals het hoort ging alles op. Aan alle gezelligheid komt een einde zo ook aan dit kamp. Gezamenlijk werd er opgeruimd en paarden geladen en vertrokken na afscheid van elkaar te hebben genomen. Voldaan reden we in colonne terug naar Castricum. Maar niet voordat we bij de boer het weekend voor het volgend jaar hadden geboekt. En nu kijken we uit naar de terugkomdag zodat we kunnen genieten van die mooie film van dit gezellige weekend.

Federatie groen seizoen bij Starrenburg zonnig afgesloten
Afgelopen zondag was op onze vereniging de laatste federatie wedstrijd van 2009. Een warme dag, maar de organisatie mocht 67 inschrijvingen verwelkomen en de stemming op het clubterrein was uiterst sportief en gezellig. Jammer genoeg ging de strijd tussen onze instructie in het Z niet door omdat Sanne haar paard niet lekker was en Fred zijn laarzen niet aan kreeg. Alex moest het dus alleen doen. Hij reed prachtig, maar Tess gaf hem het nakijken. Onze voorzitter kan trots zijn op zijn dochter. Bij de Z pony's liet Nienke wederom even zien hoe het moet. Onze nieuwkomer in deze klasse Lotti reed zeker niet onverdienstelijk. In de middag werd het warmer en warmer onze ruiters deden hun best maar de jury was zuinig met de punten. Het progamma liep een klein beetje uit maar onze nieuwe ringmeester Dieuwertje hield haar hoofd koel. We kunnen terug kijken op een succesvol wedstrijdseizoen. Het nieuwe wedstrijdsecretariaat is nu gedegen ingewerkt en sluit nu even haar winkeltje. In april van het nieuwe jaar gaan we er weer met frisse moed tegen aan. We willen nog wel even onze schrijfsters, kantinediensten, ringmeesters, bakspecialist en sproeidame hartelijk bedanken voor hun inzet en hopen dat jullie volgend jaar weer van de partij zijn.

Onderlinge wedstrijd zondag 16 augustus 2009
Met 25 starts was de derde onderlinge behoorlijk bezet. Onder prima weersomstandigheden ging de dressuur van start. In de recreatieklasse werd goed gepresteerd door Milly Megens. Zij werd 1e in de AB B met 190 punten en kenners zeggen dat zij het talent van haar tante Yvon heeft. Zij kreeg het niet cadeau want Tom Veldt zat er met 189 punten vlak achter. Gina Hoogenboom was gepromoveerd naar de AB L1 en liet zien dat zij in deze klasse al aardig uit de voeten kan.
In de klasse B pony's was de eerste plaats voor Sylvia Vrijburg en bij de B paarden liet Zoey Warmerdam een fraaie 189 punten noteren. Trees Louman was gepromoveerd naar de L1 en dat ging haar best goed af.

Voor het clubkampioenschap hebben Trees, Gina en Milly de beste kansen. Op 20 september zullen we zien wie het best met de druk om kan gaan.

In de federatieklasse werd door vrijwel iedereen winstpunten gereden en je kunt zien dat het niveau behoorlijk omhoog gaat. De trainingen van Alex en Sanne zullen daar ongetwijfeld een bijdrage aan hebben geleverd.
Nieuwkomer Sif de Visser liet in de AB B met een fraaie 200 punten zien dat zij heel wat in haar mars heeft. Maaike Haasbroek deed daar in de AB L1 klasse niet voor onder met 203 punten. Goed gedaan, meiden!!
De eerste plaats in de klasse B pony's ging naar Fleur Verburg en in de klasse B paarden naar Dieuwertje Vermij beiden met 188 punten. Gastrijdster Ingrid Beelen boekte flink progressie op Farabeska met 185 punten.
In de klasse L1 was Lynn Kremers een klasse apart. Met 191 punten liet zij haar moeder zien hoe je Leroy moet berijden.
De klasse M1 was goed bezet en het publiek genoot van fraai dressuurwerk. Alle amazones zaten ruim boven de 180 met als absolute uitblinkster Djoeke Louman. De Noord Hollandse kampioen reed een zeer sterke proef met 203 punten. Goede tweede was Marie Res met 196 punten.
Toen was het tijd voor het neusje van de zalm: de klasse Z. Lotti Koolbergen kwam voor het eerst uit in de Z1 en mocht terugkijken op een nette proef (58,2%). Ga zo door Lotti!! Ninke van Waas starte voor de eerste keer in de Z2 klasse en dat zag er heel erg goed uit. Met 65% hoor je echt in deze klasse thuis. Waar gaat dat heen met Ninke??

Volop spanning bij de federatie in de strijd om het clubkampioenschap. Marie, Ninke, Djouke maar ook een aantal outsiders maken nog kans. Het is goed om te zien dat de kanshebbers in de hogere dressuurklassen zitten. Wij zijn benieuwd wie er op 20 september als clubkampioen gehuldigd gaat worden.

De uitslagen en tussenstanden voor het clubkampioenschap kan je vinden onder 'Onderlinge wedstrijden'.

Foto's van deze wedstrijd worden later toegevoegd aan het fotoboek. Nog even een oproep aan de ouders die fraaie plaatjes hebben geschoten van deze wedstrijd. Natuurlijk willen wij deze foto's graag op de site zetten, dus graag mailen naar de webmaster.

Snoei predikaat
Er zijn binnen onze vereniging steeds meer vrijwilligers die zich in het snoeien willen specialiseren. Uiteraard is iedereen bekend met onze opper in het snoeien Bon Beentjes. Zwaaiend met zijn kettingzaag gaat hij de haag te lijf. De snoeiresultaten van Bon hebben andere leden geïnspireerd om ook voor het predikaat snoei ster te gaan. Bon had nog wat takken laten staan en Gerard en zijn maatje gingen spontaan de haag te lijf. Alle middelen werden ingezet en ook de nieuwe techniek van het snoerloos snoeien werd toegepast. Het resultaat mag er zijn en de jury is dan ook van mening dat zij na nog een keer snoeien voor het predikaat ster worden genomineerd.

Ster merrie
Wist u dat de merrie Unique-pride van onze voorzitter kortgeleden het predikaat Ster in de wacht heeft gesleept. En op 25 juli in de midden Beemster voor de centrale keuring werd uitgenodigd, waar alleen de beste merries van Noord-Holland mogen komen. En wist u dat Unique daar het keurpredikaat kreeg opgespeld. Vast niet want onze voorzitter is bescheiden, maar we wilde jullie dit nieuws niet onthouden.
Meer info over predikaten kun je vinden op deze site

Derde onderlinge wedstrijd op zondag 16 augustus
Inschrijven voor deze wedstrijd kan tot uiterlijk 9 augustus via email.
Recreatieruiters die 4 winstpunten in hun klasse hebben behaald komen in deze wedstrijd een klasse hoger uit.

Van de bestuurstafel
Het bestuur is nu ruim een half jaar in functie. In dat halve jaar is er hard gewerkt en al een heleboel bereikt. Sommige dingen vallen iedereen onmiddellijk op, anderen blijven misschien wat onzichtbaar. Tijd dus om voor die wat minder opvallende zaken aandacht te vragen.

Wisten jullie dat:

 • er in rijbaan 2 bij de B, een hekje is gemaakt. Voorlezers hoeven niet langer over het hek te klimmen en kunnen ook nog met schone droge voeten op het plein van Maarten staan?
 • er tijdens de lessen koffie wordt geschonken en een bijdrage daarvoor in het varken in de kantine gedaan kan worden?
 • je bij verhindering je moet afmelden voor de les bij Paola?
 • er een nieuwe koelkast is aangeschaft omdat de oude kapot was?
 • er wekelijks door een kleine groep vrijwilligers gemaaid wordt?
 • de bakken wekelijks door Kees worden gesleept?
 • er geen Starretje meer gedrukt wordt, maar we helemaal digitaal gaan?
 • er een feestavond voor onze vrijwilligers georganiseerd wordt?
 • er op de laatste onderlinge wedstrijd van dit jaar weer een barbecue zal zijn?

Het bestuur

Onderlinge wedstrijden
Op zondag 20 september wordt de laatste onderlinge wedstrijd van dit jaar verreden. We zijn van plan er weer een ouderwets feestje van te maken. Dus met dressuur, springen en de Kür op muziek voor de liefhebbers. Aan het einde van de middag worden de diverse clubkampioenen bekendgemaakt en natuurlijk sluiten we de dag af met een gezellige barbecue.

Vergeet niet je via email op te geven voor de Kür en de barbecue!

Lesindeling op niveau
Eerder hebben we op de website iets gemeld over het streven naar het geven van lessen op niveau binnen onze vereniging om de inhoud van de lessen zo optimaal mogelijk aan te bieden. Inmiddels is op zondagmorgen de M/Z gestart. Door sommige de Makkelijk Zat les genoemd. In deze les wordt gestreefd naar oefeningen en een inhoud op niveau M2 en Z. Een kleine aanpassing dus op eerdere informatie die uitging van M en Z. In navolging hierop zal in de zaterdag les om half 11 de inhoud liggen op L2 en M1 niveau. Op zaterdagmorgen om half 10 rijden vooral ruiters tot L2. Deze lessen worden allen gegeven door Alex. De indeling van de ruiters blijft zoals deze nu is, wijzigingen gaan in overleg met instructie en bestuur. Natuurlijk blijven we daarbij rekening houden met persoonlijke voorkeur en meerijden met elkaar.

Naast eerder genoemde lessen is er op zaterdagmorgen ook nog een les van Sanne waarin vooral kinderen met kleinere pony's rijden en recreatieve ruiters.

Last but not least bestaat er ook nog de zondagmorgen les om half 11, ook van Alex. Waarin gezelligheid voorop staat omdat deze ruiters eigenlijk allang weten hoe het moet maar de club een warm hart toe dragen. Bij alle lessen staat nog steeds de koffie klaar, dus kom gerust kijken .

Djouke Louman kringkampioen 2009
Hallo allemaal, Ik heb dit jaar weer mee gedaan met de kringkampioenschappen L2 categorie C. Ik hoopte natuurlijk om weer kringkampioen te worden met Domino. Marie en ik hadden vrijdag alles helemaal maar dan ook echt helemaal schoon gemaakt!!!! Zaterdagochtend gingen we om half 9 weg. Gelukkig liep Domino bijna meteen de trailer in, ik was bang dat ie weer een toestand zou gaan maken. Toen we aankwamen werd ik toch wel een beetje zenuwachtig. En toen moest Domino natuurlijk ook weer heel moeilijk doen. Toen we stil stonden en de paarden er uit wilden halen ging meneertje steigeren in de trailer en probeerde eruit te lopen. Iedereen wist meteen dat wij waren gearriveerd! Uit eindelijk was Domino gekalmeerd en liep er weer vrolijk uit en deed of ie niks gedaan had:p! Ik was ondertussen lekker zenuwachtig geworden. Domino was gelukkig wel lekker pittig met inrijden dus ik dacht misschien kunnen we de titel weer te pakken krijgen. Ik had genoeg supporters dus daar zou het in ieder geval niet aan liggen. De eerste proef ging super goed!! Domino was los in zijn mond en lekker pittig. Ik was natuurlijk hartstikke blij en had zin in de tweede proef!! De tweede proef ging nog beter! Toen Domino afgezadeld was, had hij zijn halster stuk getrokken, net als vorig jaar..!! Daar kon ik mooi een nieuw halster kopen met mijn tegoed bon van vorig jaar.

De prijsuitreiking:
Ik wist al bijna zeker dat ik zou winnen want de punten van de eerste proef waren al bekend en ik stond best wel voor!! En gelukkig waren Domino en ik inderdaad KRINGKAMPIOEN geworden!!!!! Ik had 192 en 184 punten. Super blij natuurlijk! Ik hoop dat het met de Noord-Hollandse ook zo goed gaat en dat we naar het NK mogen.

Groetjes Djoeke en Domino

De regiokampioenschappen zijn op 8 augustus voor pony's en 9 augustus voor paarden. Ponyruiters die deelgenomen hebben aan de kringkampioenschappen hebben zich automatisch geplaatst voor de regio kampioenschappen. Bij de paarden heeft Alex Hoedeman zich in de Z1 geplaatst met Patent.

Kringkampioenschappen 2009
De eerste negen wedstrijden van ons wedstrijdseizoen zitten erop. In deze wedstrijden zijn veel van onze ruiters zeer succesvol geweest. Veel winstpunten zijn binnen gehaald. Wellicht heeft de kwaliteit van onze rijbakken daar aan bijgedragen. We hadden steeds mooi weer en blije gezichten. Voor onze vereniging is nu een kleine zomerpauze aangebroken. De eerstvolgende federatiewedstrijd zal op 2 augustus verreden worden. Dat betekent niet dat onze ruiters stil gaan zitten integendeel, er wordt door gelest en getraind. Op 4 en 5 juli staan de kringkampioenschappen in Bergen op het progamma. Op 4 juli voor de pony's en op 5 juli voor de paarden. Onze vereniging wordt daar vertegenwoordigd door een flink aantal wedstrijdruiters. Bij de pony's Laudi Niesten in de B, Dian Beentjes, Djoeke Louman en Marie-Sophie Res in de L2, Lotti Koolbergen in de M2 en Nienke van Waas in de Z1. En bij de paarden Tessa Veldt in de Z1. Hopelijk zijn we niemand vergeten. Natuurlijk verwachten zij veel Starrenburg publiek. Dus als je nog niet op vakantie bent, kom dan op 4 of 5 juli naar Bergen om onze sterren aan te moedigen. Alle starters veel succes gewenst!!!

Nieuwe lesindeling
Vanaf juni 2009 geldt een nieuwe lesindeling.
Paola Boll verzorgt de coördinatie van de lessen. Als je vragen hebt over de lesindeling neem dan contact met haar op via email.
Als je niet kan deelnemen aan een les zeg je natuurlijk ook bij haar af.

Leuke foto's tweede onderlinge wedstrijd
Het fotoboek is aangevuld met leuke foto's van de tweede onderlinge wedstrijd.
Sommige ouders blijken prima amateurfotografen te zijn en hebben een aantal mooie plaatjes geschoten. Leuk dat jullie deze plaatjes beschikbaar hebben gesteld en ga vooral zo door!!!

Tweede onderlinge wedstrijd
Zondag 24 mei hebben we genoten van alweer de tweede onderlinge van dit groenseizoen. Zoals we gewend zijn had de organisatie Starrenburgweer besteld. Dus al vroeg stonden de parasols op het terras en reden de ruiters in zomer tenue op het terrein. In totaal gingen 28 deelnemers in de dressuurbaan van start. Zelfs de Jury genoot van het mooie weer en had de auto ingeruild voor een gezellige tafeltje. De combinaties deden weer hun uiterste best om voor de jury en het publiek mooie proeven neer te zetten. De hoogste scores gingen naar Dieuwertje Vermij met 193 punten bij de B paarden, Trees Louman met 197 punten bij de B pony's en Milly Megens met 198 punten bij de AB pony's. Rond 12 uur werd de Z bak werd neergezet speciaal voor onze Nienke. Het wordt hoog tijd dat zij wat meer concurrentie krijgt, zodat de bak iets langer mag blijven staan. Na het middaguur had Jeroen een team van vrijwilligers om zich heen verzameld om een strak springparcours neer te zetten. De temperatuur en de competitie liepen inmiddels flink op . Kees zag er op toe dat de deelnemers allemaal goed voorbereid het parcours in gingen. Springen blijkt nog niet zo gemakkelijk, Tom Veldt belandde in het zand, en ook Amber had moeite te blijven zitten. Ashley van Darina vond inspringen genoeg en liet zich in het parcours uitbellen. Maar er werd door Trees in het laag, Mathilde in het midden en Lotti in het hoge parcours werkelijk fantastisch gesprongen. Maar de grootste verrassing was wel Milly met haar shetlander Lady die als een raket over de hindernissen ging en zelfs eerst laag en volgens een midden parcours sprong alsof het niets was. Natuurlijk ontbrak ook het spelletje niet , Mathilde ging ook hier net als bij het springen en de dressuur met de prijs naar huis. Het publiek werd nog getrakteerd op een mooie parade, altijd prachtig om naar te kijken. De prijsuitreiking werd door Yvonne en Kees verzorgd en onze ruiters gingen met een blij gezicht naar huis.

Yvonne bedankt voor de organisatie. Ook de dames van de kantine bedankt voor jullie inzet en allemaal tot 16 augustus.

De uitslag van de dressuur staat op de onderlinge wedstrijd pagina.
Foto's van deze onderlinge wedstrijd worden later in het fotoboek gezet.

NRPS kampioenschap 2009
Zaterdag 16 mei hadden Laudi, Lonneke en Dian de NRPS kampioenschappen in Ermelo. Om zes uur gingen we met twee trailers, drie paarden en een grote tas met broodjes richting Ermelo. We hadden Conny, Marcel, Olof en Monique mee als onze knechtjes!
Toen we in Ermelo aankwamen moesten Laudi en Lonneke al vroeg starten. Laudi had bij haar eerste proef 158 punten en bij haar tweede proef had ze 183 punten (Winstpunt!). Lonneke had 159 punten bij haar eerste proef en bij haar tweede proef had ze 171 punten. Dian moest even later en had in haar eerst proef 172 en bij haar tweede proef 176. Het was super gezellig. We hadden de paarden afgezadeld en Conny had allemaal lekkere broodjes mee. Jammer genoeg hadden we geen prijzen maar wel een super leuke dag!

Groetjes,
Laudi, Lonneke en Dian en hoefjes van de paarden!

Definitieve startlijst onderlinge wedstrijd zondag 24 mei 2009
Er zijn nog enkele wijzigingen in de startlijst. Even goed checken hoe laat je moet starten.

Ponykamp 2009
Natuurlijk kan het Starrenburg ponykamp ook dit jaar niet ontbreken. Onze plek is al gereserveerd bij de varkensboer in Uddel op 28, 29 en 30 augustus. De geur is even wennen maar de omgeving is prachtig. Zoals altijd beloofd het weer een geweldig weekend met vooral veel paardrijden te worden. Dan zijn er ook de mountainbikers: de fanatieke honden die op de fiets het bos in scheuren om vervolgens hongerig terug te keren en de toeristen die zorgen dat hun buik gevuld blijft.

Naast de lange en mooie ritten in de natuur staat er weer van alles op het programma. Sommigen kunnen hun zangtalent helemaal kwijt anderen doen hun best om spoken te trotseren. Uiteraard kunnen jullie het volledige programma zien in het ponykamp programmaboekje wat te zijner tijd aan de deelnemers wordt verstuurd.

De kosten zijn 55 euro per persoon zonder paard en 80 euro per persoon met paard/pony. Als je een box wilt voor je paard of pony dan kost dat 12,50 euro extra. Je kunt het geld overmaken op rekeningnummer 3009.58.927 t.n.v. LRPC Starrenburg (let op dit is een ander rekeningnummer dan waar je de contributie op overmaakt).

Heb je zin om mee te gaan geef je dan na 1 juni telefonisch op bij Bon Beentjes (06-13302762). Zorg wel dat je snel inschrijft want vol is vol. Dat geldt zeker voor de boxen want daar zijn er een beperkt aantal van.
Vervoer naar onze plek van bestemming moet je zelf regelen. De rest gaat bijna allemaal vanzelf. En zeker is je komt moe maar voldaan thuis.

Vanaf de tribune...
Zondag 17 mei vertrokken wij naar de gezellige manege van de Beemster ruiters om daar Kees en zijn dochters in actie te zien met hun Arabische paarden. Allereerst kwam dochter Angela in de ring met Fanisha, bij de zadelrubriek ruinen. Angela als altijd glimlachend de instructies van pa langs de kant opvolgend, liet Fanisha keurig strak langs de jury lopen. Mooie ruime gangen en een ontspannen presentatie. Het Starrenburg publiek was dan ook niet verbaasd toen zij er met de eerste plaats en een prachtig beeldje vandoor ging. Maar toen kwam waar we eigenlijk voor gekomen waren het veelbelovende merrie veulen Justnata. In een ring met veel concurrentie liet Kees ons al weten dat het moeilijk zou gaan worden. Waar was al dat zelfvertrouwen nu, plankenkoorts? Rina zat met de telling op schoot op de tribune, en al zijn wij geen kenners, ook wij konden zien dat er meer mooie merrie veulens zijn. Patricia en Kees stelde zichzelf en ons niet teleur, het veulen begreep wat er van haar verwacht werd. Wat thuis bij het oefenen moeilijk leek, lukte zomaar een mooie draf en een keurige opstelling voor de jury. De punten waren goed en Justnata eindigde zeer succesvol op een derde plaats. Kees en verdere familie Veldt terecht helemaal blij. Gefeliciteerd en op naar het Nederlandse kampioenschap.

Onderlinge wedstrijd zondag 24 mei 2009
Op zondag 24 mei staat de tweede onderlinge wedstrijd op het programma. In de dressuur zijn er 16 starts in de categorie federatie en 11 starts in de categorie recreatie.
Na de dressuur volgt het onderdeel springen onder begeleiding van Jeroen van Waas. Dan is het tijd voor een spel waarna afgesloten wordt met de parade en prijsuitreiking.
Kijk nog even goed naar de startlijst en geef wijzigingen uiterlijk vrijdag 22 mei door aan Yvonne Veldt.

Wij hopen op veel publiek en goed weer en wensen alle deelnemers veel plezier en natuurlijk goede punten.

M/Z lessen
Wij willen onze rijdende leden die in de M en Z starten een les aanbieden waarin zij ook op dat niveau binnen de club kunnen trainen. Deze les zal gegeven worden door Alex Hoedeman.
Het is de bedoeling dat de ruiters een half uur los rijden en daarna een half uur training krijgen in een klein groepje van maximaal 3 ruiters. De les zal op zaterdag of zondagmorgen gaan plaatsvinden. Het exacte tijdstip wordt nog vastgesteld.
Als je op M of Z niveau rijdt en je wilt gebruik maken van deze les geef je dan op bij Paola.

Springen
In onze verenigingslessen vinden we het van belang om ruiters en hun paarden/pony's vertrouwd te maken met balkjes en een klein sprongetje. Daarom willen we een goede oude gewoonte weer van stal halen.
Elk eerste weekend van de maand wordt er in de les gewerkt met balkjes en gaan we waar mogelijk springen.
Mocht je in het bezit zijn van een bodyprotector gebruik deze dan ook is ons advies.

Foto van het jaar 2009
Je ziet soms wel eens een foto waarvan je denkt "wat een mooie foto is dat".
Waarom dan ook niet een fotowedstrijdje organiseren voor de leden van onze club. Er is in het fotoboek een link naar de foto van het jaar 2009. Daar staan momenteel drie foto's in die in aanmerking komen voor de foto van het jaar.

Maar we willen natuurlijk zoveel mogelijk leuke foto's hebben. Uiteraard moeten de foto's wel met de club te maken hebben (je staat er zelf op of jouw paard of pony of beiden).
Alle leden worden dan ook aangemoedigd om een leuke foto in te sturen.

Na de laatste onderlinge wedstrijd zullen de ingezonden foto's worden afgedrukt en opgehangen in ons clubgebouw. Jullie kunnen dan zelf kiezen welke foto het beste is. Hoe we dat gaan doen en wat er met die foto gaat gebeuren houden we nog even geheim.

Stuur je foto in origineel formaat naar dit emailadres.
We rekenen op flink wat inzendingen, dus houd je camera in aanslag en klik er op los!!!

Geslaagde eerste onderlinge wedstrijd
Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: de eerste onderlinge wedstrijd van het seizoen! Een heerlijk lentezonnetje met een fris windje zorgden voor puike omstandigheden en het terrein liep dan ook al snel vol met deelnemers en publiek.
Er waren 14 starts in de federatieklasse en 11 in de recreatieklasse.
Alle deelnemers deden hun uiterste best om goede punten te rijden.

In de federatieklasse vielen Marije Admiraal (187), Marie-Sophie Res (186) en Dian Beentjes (184) op met goede scores.
Een fraai plaatje was de nieuwe combinatie Tessa Veldt op Unique-Pride.

De klasse Z had met Ninke van Waas slechts een starter. Ninke en Kimberly stelden het publiek niet teleur en reden een goede 204 score.

In de recreatieklasse kwamen flink wat nieuwe leden aan de start. Zij reden allemaal een nette proef. Uitschieter bij de klasse B pony was Trees Louman met een mooie 198 score.
In de AB klasse rijden onze jongste amazones. Gina Hoogenboom reed op Laura de hoogste score (196), maar de anderen zaten er vlak achter. Goede resultaten dus in deze klasse.
Ons allerjongste deelneemster Lana Schuurman reed de AB proef zonder galop en het zag er schattig uit. Goed gedaan, Lana!!!

Na de dressuur was het springen aan de beurt. Een leuk onderdeel met veel spektakel. Mede door de vele hulpen was het springparcours snel opgezet. Onze springgoeroe Jeroen van Waas had een leuk parcours op laten zetten en daar liet hij het niet bij. Uitleg aan de deelnemers en publiek, het verkennen van het parcours, het voorstellen aan de jury kortom Jeroen deed zijn uiterste best en het zag er best wel professioneel uit. Bravo Jeroen, je mag het de volgende keer weer doen!!
Er werd gesprongen in drie categorieën: laag, midden en hoog. Marije Admiraal, Mathilde Rozing en Eline Heesterbeek ronden het parcours het snelst en foutloos af.

Na het springen werd het spel "Stoelendans" in twee rondes gespeeld. Lottie Koolbergen en Mathilde Rozing waren de anderen het slimst af en wonnen het spel.

Toen was het tijd om de prijzen uit te reiken. De parademuziek werd gestart en de deelnemers reden keurig in gelid een mooie parade voor het publiek. Gerard en Yvonne reikten de prijzen uit en de winnaars mochten natuurlijk een ererondje op de rechterhand maken.

Het zat er weer op en iedereen ging met een tevreden gevoel naar huis. Een compliment voor de organisatie en wat mij betreft smaakt het naar meer!!! Er zijn foto's te bezichtigen in het fotoboek en de uitslagen kan je vinden op de onderlinge wedstrijd pagina.

Eerste onderlinge wedstrijd op zondag 19 april 2009
Voor onze club gaat het groenseizoen van start met de eerste onderlinge wedstrijd dressuur voor federatie- en recreatieruiters.
Na de dressuur kunnen liefhebbers zich inschrijven voor het onderdeel springen. Na het springen zal de parade en de prijsuitreiking plaatsvinden.

De rijbakken verkeren in prima conditie. Een fanatieke groep vrijwilligers heeft rijbaan 1 een ware facelift gegeven. De hekken zijn allemaal wit geverfd en het ziet er werkelijk fraai uit: het lijkt Ermelo wel!!!
In rijbaan 2 is het achterste hek weer helemaal zichtbaar en mooi in lijn gesteld. Het witten van de hekken zal later in het seizoen gebeuren.

Nu is het aan de ruiters om hun kunsten te vertonen. Wij hopen op veel publiek en goed weer en wensen alle deelnemers veel plezier en natuurlijk goede punten.

Deelnemers kunnen tot uiterlijk vrijdag 17 april wijzigingen doorgeven en daarna zaterdag 18 april de gewijzigde startlijst nog even checken op de site. Als je door bijvoorbeeld ziekte (ruiter of paard) niet kan starten dan afzeggen door te bellen naar Yvonne Veldt (0610623773).

Kijk voor je starttijd op de startlijst.

Aisha
Aisha is geboren op 6 april en verkeert in blakende gezondheid. Het is een merrieveulen (kruising Haflinger/Arabier)en ze ziet er heel mooi uit. Moeder Sara maakt het ook goed en Paola is zeer blij met Aisha.

Dat jullie maar veel pret met elkaar mogen hebben.

Klik voor meer foto's op de paardjes onder de navigatiebalk.

Klussen geklaard!!!
Zaterdag 4 april stond in het teken van onze jaarlijkse klussendag. En wat voor een!!!! Natuurlijk werd de kantine grondig onder handen genomen en ging de haag voor de bijl, maar de grootste uitdaging lag bij het aanbrengen van 560 meter drainagebuis.

Om kwart voor acht ging bij mij de wekker en na een lekker ontbijtje ging ik op weg naar het clubterrein. Ik was niet de eerste want Kees, Paola, Bon en Stijn waren al actief. Na verloop van tijd druppelden steeds meer vrijwilligers binnen en ging ieder met frisse energie aan de slag.

Opper snoeier Bon (met bril, oordoppen en kettingzaag) had donderdagavond de haag al flink te pakken gehad. Nu de takken rapen, op de laadbak en afvoeren naar het afvaldepot. We hadden twee vrachten en onze timing was perfect. Het was namelijk topdrukte bij het afvaldepot want het was gratis compost afhalen. Wij wisten de file te mijden en voor de middag was deze klus geklaard.

Rond en in het clubgebouw werd flink doorgewerkt. Annet en Marja gingen het terras en tegelpad te lijf en maakten het onkruidvrij. Inge, Paola, Jolanda en Renée gaven met groene beits (tip van Maarten) het clubgebouw een flinke beurt. Ze sopten er lustig op los en het eindresultaat mag er zijn. Goed gedaan, meiden!! Binnen had Rina een grote schoonmaakploeg aan het werk gezet. Connie, Petra en een flinke groep jonge meiden werkten goed samen en maakten alles spik en span.

Maar hoe verging het de buitenploeg? Aan teamwork ontbrak het niet. Stijn ging stug door met zijn graver, Olaf was als een kind zo blij met zijn zandschepper, Henk zorgde met zijn timmermansoog voor de juiste diepte, René stond zijn mannetje, Gerard sleurde en Kees reed als een razende Roelant door de bak met zijn trekker en was overal en nergens. Opzichters moeten er ook zijn en onze opzichter leunde op zijn schop en zag dat het goed ging.

Stijn lacht nu nog om dit klusje Kees in zijn element Hoe gaan we dit oplossen?? Niet poetsen maar lullen!! De keukenprinsessen!! Wat een doordouwers!!

Vlak voor de lunch nog even crisisberaad. Er werd besloten om een tweede graver in te zetten om de klus vandaag nog af te krijgen.

Etenstijd! Jolanda zorgde voor soep (eigen brouwsel) en lekkere broodjes. En daar zat de hele groep aan tafel te smikkelen. Een mooi gezicht. Daarna weer vol aan de bak. De tijd schreed voort en langzamerhand vertrokken de vrijwilligers. Er waren immers ook andere verplichtingen.

Toen ik omstreeks half zes wegging waren er nog enkele diehards die doorgingen want die zevende buis moest en zou er ook in komen.

Gelukkig kwam er nog hulp uit het hoge noorden. Maarten was zo verkleumd teruggekomen van zijn uitje op de Waddenzee dat hij zich nog wel even warm wilde werken. Samen met Kees, Marije en Paola gingen zij door tot de laatste buis erin zat en de bak weer vlak getrokken was. Er moest ten slotte de volgende dag weer gelest worden.

Zondagmorgen was ik er weer. De les was in volle gang en de bak lag er strak bij. Het leek wel of er een klein wondertje was gebeurd. Waar een kleine vereniging sterk in kan zijn. De vrijwilligers dragen de club. De spirit is er en de gezelligheid ook. Een vereniging om trots op te zijn!!!

Allemaal bedankt voor jullie inzet en een fijn groenseizoen toegewenst!!

Meer foto's zijn te zien in het fotoboek.

Puzzelrit
Zondag 29 maart werd op Starrenburg de jaarlijkse puzzelrit gehouden. De dag begon een beetje koud maar al gauw brak de zon door, en werden we getrakteerd op een prachtige dag. De deelnemers vertrokken in drie groepen. Het was vooral erg gezellig onderweg. Bij Bon in de bak moesten de ruiters van hun paard om te voelen wat er in de 13 zakjes zat, van grind tot gordijnhaken was door Bon keurig verstopt. Onderweg werden de ruiters gedwongen alert te blijven op wat er zoal te zien was om de vragen goed te kunnen beantwoorden. Rina en Patricia verzorgde een spel met de ballonnen, leuk voor de ruiters maar minder voor de paarden. Bij Starrenburg was het bekende ringsteken van stal gehaald wat toch nog minder gemakkelijk bleek dan het eruit zag. Ook konden er punten worden gescoord met het hoefijzer gooien. Maarten verzorgde een warme snack waarna we weer verder gingen door het dorp en duin. Na ruim vier uur puzzelen werden paarden thuisgebracht en verzorgd, en zaten we om vier uur in het zonnetje voor ons clubgebouw op het terras. Onze oude voorzitter las voor hoe de vragen beantwoord hadden moeten worden. Voor iedereen was er prijs, maar Dieuwke ging er met de eerste prijs vandoor. Een heerlijke dag!!
Jolanda en Kees bedankt voor de organisatie en natuurlijk onze sponsors Stubenitsky Zadelmakerij & Ruitersport, Diervoeders Admiraal, Bouwbedrijf de Nijs en Maarten Admiraal van harte bedankt voor de mooie prijzen.
Er zijn foto's gemaakt van deze leuke dag. Deze komen in het fotoboek.

Justnata
Passionata heeft een bijzonder veulentje geworpen. Het is een merrieveulen met witte voeten en zij staat hoog op de benen. Het is een schimmel en volgens de kenners zal zij over een aantal jaar helemaal wit zijn. Kees Veldt is een ervaren fokker en het is dan ook niet verbazingwekkend dat hij het exacte tijdstip van de geboorte wist te voorspellen. Kees is in zijn nopjes met het schimmeltje en wij wensen hem dan ook veel plezier met deze aanwinst.
wat een schattig hoofdje

Klik voor meer foto's op de paardjes onder de navigatiebalk.

Klussendag
Op zaterdag 4 april zal er groot onderhoud op ons terrein plaatsvinden. Zoals jullie wellicht weten is de kwaliteit van de voorste rijbak niet erg best. Om de waterdoorvoer in deze bak te verbeteren zullen er drainage buizen worden aangebracht. Een megaklus waar de onderhoudsploeg haar handen vol aan zal hebben.
Ook de snoeiploeg kan aan de bak want de haag rondom ons terrein moet flink gekortwiekt worden. Uiteraard zal ook ons clubgebouw een flinke schoonmaakbeurt krijgen.
Kortom een aardige uitdaging voor onze vrijwilligers. Wil je ook meehelpen dan ben je van harte welkom. Neem mee wat je nodig denkt te hebben en sluit je aan bij een van de onderhoudteams. We starten om 10:00 uur en als we samen de schouders er onder zetten dan gaat het ons lukken.
Het spreekt voor zich dat er op deze dag geen lessen worden gegeven.

Puzzelrit
Heel voorzichtig wordt het voorjaar. Als voorafje op het groenseizoen is er zondag 29 maart een puzzelrit bij onze club. De rit wordt georganiseerd door Jolanda en Kees. Zoals we van hen gewend zijn een prachtige route door dorp en duin. Met onderweg opdrachten en spelletjes voor de ruiters en hun paarden. Ouders of andere begeleiders zijn natuurlijk van harte welkom om mee te fietsen. Aan iets lekkers en drinken onderweg is ook gedacht. De rit begint om 10.00 uur.

Opgeven voor deze gezellige dag kan via het bekende email adres lrpcstarrenburg@hotmail.com of op de lijst in de kantine. Het is de bedoeling om met een groepje de rit te rijden. Natuurlijk is een cap verplicht en vergeet je duinkaart niet. Na de rit worden alle deelnemers om 16.00 uur weer in de kantine verwacht voor de spannende prijsuitreiking met spectaculaire prijzen.

 • Persbericht: Community voor paardenliefhebbers verloot unieke prijs
  Afgelopen jaar is op internet een community gelanceerd die zich speciaal richt op paardenliefhebbers. Deze community heet HorsUs.nl en houdt met grote regelmaat acties waarbij leden leuke prijzen kunnen winnen. Echter heeft HorsUs deze keer wel een heel unieke prijs bedacht voor haar leden. Op HorsUs.nl kunnen leden nu namelijk kans maken op een stalbezoek aan niemand minder dan de drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven. De winnaar mag samen met twee vrienden, vriendinnen of familieleden een bezoekje een kijkje nemen in de stallen van Anky, waar de beste paarden van de wereld, Bonfire en Salinero staan gestald. Anky van Grunsven is zonder enige twijfel de meest populaire dressuuramazone ter wereld. Haar prestaties zijn ongeëvenaard. Voor deze gelegenheid zal Anky de winnaar niet alleen een kijkje gunnen in de stallen, maar mag deze tevens meekijken met een les die Anky aan een van haar pupillen zal geven. Het stalbezoek wordt 1 maart 2009 verloot onder de leden van de community.
  Voor vragen of reacties kun je contact opnemen met:
  E: redactie@horsus.nl
  W: www.horsus.nl Even voorstellen het nieuwe wedstrijdsecetariaat
  Het nieuwe wedstrijdsecretariaat is vol enthousiasme aan haar werkzaamheden begonnen. Het secretariaat bestaat uit. Laura schuurman, Inge Wickenhagen, Jolanda Admiraal, Yvonne Veldt en Paola Boll. Het secretariaat gaat zowel de officiële als de onderlinge wedstrijden verzorgen. De data voor de wedstrijden staan op deze website onder het kopje wedstrijden.
  Inschrijven voor de officiële wedstrijden kan voortaan digitaal via startlijsten.
  Startcoupons kunnen voortaan worden opgestuurd naar Laura Schuurman Geelvinckstraat 103 1951 BC Velsen Noord, maar in de bus gooien bij eerder genoemde personen mag natuurlijk ook. Het wedstrijdsecretariaat heeft een nieuw email adres. Op dit email adres kun je ook inschrijven voor de onderlinge wedstrijden. Jolanda staat al weer klaar om met haar gouden schep onze bakken in topconditie te brengen. Natuurlijk hopen we ook op voldoende hulp op de wedstrijden, voor de kantinediensten, ringmeesters, en schrijfsters ook hiervoor kun je opgeven op het eerder genoemde email adres. Allemaal een succesvol groenseizoen gewenst namens het nieuwe wedstrijdsecetariaat.
  Inschrijven voor de wedstrijden in april is al digitaal mogelijk via startlijsten.nl. Nieuwe verplichtingen voor paardenpaspoort
  Vanaf 1 juli 2009 is een aanvulling op het paarden paspoort verplicht. Dit staat beschreven in de nieuwe Europese verordening voor identificatie en registratie. Paspoorten moeten vanaf 1 juli 2009 voorzien zijn van het hoofdstuk medische behandelingen (blz 27 en verder). Paspoorten uitgegeven na 2004 zijn al voorzien van dit hoofdstuk. Is het paspoort van jouw paard/pony niet in het bezit van dit hoofdstuk, dan kun je tot 1 juli 2009 een inlegvel medische behandeling aanvragen bij de paspoortuitgevende instantie. De kosten hiervoor zijn ongeveer 7.50 euro, afhankelijk van de instantie. Na 1 juli 2009 worden deze inlegvellen niet meer uitgegeven en is men verplicht een nieuw paspoort aan te vragen, deze kosten minimaal 20 euro. Dus controleer je paspoort want een paspoort zonder het hoofdstuk medische behandeling is straks niet meer geldig. Zonder een geldig paspoort ben je als eigenaar in overtreding. Verder info vindt je ook op de website van de KNHS of andere paspoortuitgevende instanties.

  Ponymeten
  Op zaterdag 14 maart is vanaf 10:30 uur de heer Beets op ons clubterrein aanwezig om pony's te meten. De kosten bedragen ongeveer 5 euro per pony (werkelijk bedrag afhankelijk van aantal pony's). Je kunt je aanmelden voor het ponymeten via lrpcstarrenburg@hotmail.com.
  Zorg dat je het paspoort bij je hebt.

  Een nieuwe start!!!
  Op 10 februari 2009 vond de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering plaats. Tijdens deze vergadering zijn de bestuursleden Lydia Boomsma, Yvonne Blees en Annet Kager afgetreden en vervangen door Renée Koolbergen, Paola Boll en Gerard Veldt. Zij vormen samen met José Baltus en Margret Beentjes het nieuwe bestuur van onze club. Wie wat precies gaat doen binnen het bestuur is nog niet bekend. Verdere informatie volgt later.

  Webmaster
  De oude webmaster is weer terug op het nest. Heb je een leuk stukje of een leuke foto die je graag op onze site wil zien stuur dit dan naar mijn email.

  ROAD-RUNNER ZAKT DOOR HET IJS!
  Amber en ik gingen samen de paarden poetsen en op zadelen voor een koud ritje door Uitgeest. Wij reden langs Starrenburg over de provinciale weg, we draafden over de provinciale weg. Toen kwamen we bij het fietstunneltje aan tussen Uitgeest en Castricum, maar omdat het fietstunnel te laag is voor de paarden moesten we 1 tel wachten om de weg over te steken richting de Kornhoenstraat. Maar Amber zei al tegen mij op het dunne fietspad dat Road-runner al vreemd deed met de voor benen. maar omdat het straatje te smal was om er naast te lopen, maar we moesten er toch vanaf, want ik wist ook niet echt zelf wat ik moest doen op dat moment. Toen zei ik tegen Amber dat ze van Road-Runner af moest stappen en ik sprong toen van Evita af. Maar ik had Road-runner al over genomen van Amber en die had Evita op dat moment vast.

  Daarna liepen we met de paarden aan de hand richting een woon erf, maar Road-Runner die begon op eens de dribbelen, Draven, Galoperen dat ik Road- Runner niet meer kon houden. Maar door de schrik en door het getrek had ik Road- Runner los gelaten en dat ik op de grond viel. Maar Road- Runner galopeerde zo hard weg dat ze door een ijzerhek, in een tuin van iemand terecht kwam. Toen stond Road-Runner zo tegen het huis te ademen en te zuchten. Daarna had ik der wel rustig gesteld maar blijkbaar niet genoeg want ze draafde weer door de tuin en door iemand anders zijn tuin heen. Uiteindelijk belande ze in een sloot, maar omdat het gevroren had stond er 5cm ijs in. Maar ik had toen al mijn vader op gebeld van dat Road-Runner in de sloot stond, en die had Kees Veldt op gebeld, en Amber had haar ouders al opgebeld om te komen helpen. Maar gelukkig stond Road-Runner heel kalm en rustig af te wachten of er nog iemand haar uit de sloot ging halen. Maar omdat Road-Runner in de sloot stond had een mevr. met een grote heddershond, die hield Road-Runner voor mij vast. En Amber had Evita vast en andere mensen die hadden de brandweer op gebeld om Road-Runner uit de sloot te duwen. Toen Road-Runner uit de sloot was ging Amber met Road-Runner rondjes lopen en de moeder van Amber die stond telkens bij Evita. Ik ging nog met een Mevr. mee naar haar huis van de 2de tuin waar Road-Runner door heen had gedraafd, en daar mijn gegevens gegeven. Daarna heb ik mijn spullen meegenomen naar een andere straatje. Omdat de brandweer de zadel van Road-Runner los had gemaakt. Daarna moest ik het verhaal nog een keer aan agent vertellen. Daarna ben ik gewoon weer op Evita gaan zitten om het rondje Uitgeest weer af te maken en Kees Veldt had Road-Runner meegenomen met de trailer naar de stal Admiraal. Daar heeft Kees Veldt Road-Runner even na gekeken of er een dierenarts bij moest komen, maar gelukkig hoefde dat niet. Road-Runner had alleen een dikke knie en een dik achterbeen en 2 wondjes, maar dat is allemaal weer goed gekomen. Maar gelukkig is alles goed afgelopen, en wil ik Kees Veldt erg bedanken om Road-Runner op te halen met de trailer.

  wat een lieverdjes!