Naar stal

Nieuwsarchief 2010

Afscheid van Anita
Op vrijdag 5 november hebben we afscheid genomen van Anita. Omdat Lotti graag met een jong paard overnieuw wil beginnen hebben we begin oktober besloten Anita te koop aan te bieden. In de herfstvakantie zijn er een aantal mensen komen kijken en rijden. Onder deze mensen ook Roos en Jochem Spring in ’t Veld, een tweeling van bijna 10 jaar uit Lelystad. Roos en Jochem waren direct heel enthousiast over Anita en vonden haar superlief. Na een paar dagen kregen we te horen dat ze Anita graag wilden kopen mits ze goedgekeurd zou worden. Op vrijdag 5 november zijn we naar de kliniek in Heerhugowaard gegaan om Anita klinisch te laten keuren. Gelukkig werd ze helemaal goedgekeurd, ze is op haar 14e jaar nog steeds kerngezond! Direct na de keuring is Anita met haar nieuwe eigenaren meegegaan naar Lelystad. Best een raar en verdrietig moment voor ons, maar we zijn ook heel blij dat Anita weer 2 jonge kinderen gelukkig kan gaan maken. We hebben 5,5 jaar intens van haar genoten, alleen maar leuke en goede momenten met haar meegemaakt en nu zijn we blij dat ze weer een goed tehuis heeft gekregen. Anita is goed aangekomen en voelde zich al snel op haar gemak, een hele geruststelling.

We zullen Annie heel erg gaan missen, maar zijn inmiddels ook al een heel eind op weg met de aanschaf van een nieuw paard. Ze is zwart, 4 jaar en ongeveer 1.62 mtr. Haar naam moet nog even aangepast worden, want Ballerina vinden wij niet zo’n geschikte paardennaam.

We houden jullie op de hoogte!

Groetjes van Lotti en Renée

Lidmaatschap voor 1 november 2010 opzeggen
Als je volgend jaar geen lid meer wilt zijn van Starrenburg meldt je dan uiterlijk 31 oktober 2010 af via ons mailadres.

Tot 30 november 2010 kunnen er startcoupons worden aangevraagd tegen het tarief van 2010. Na 30 november gaat automatisch het tarief van 2011 gelden.

Clubkampioenen
Zondag 19 september een grijze lucht en enigszins vochtige bakbodem. De wedstrijd baan ligt klaar om de allereerst de menners te ontvangen. Alke, Bert, Iris en Jacqueline kwamen in vaardigheid en dressuur aan de start. Het meest opmerkelijke is toch wel Bert met zijn trouwe Dagmar en Lizzy in de vaardigheidsproef. In volle galop, krappe bochten nemend zet hij zijn blonde dames stil voor de hindernissen om ze er vervolgens foutloos doorheen te loodsen, in verreweg de snelste tijd. Vervolgens waren het Lotti, Marije en Ninke die in hun Z proef aan de jury en het publiek lieten zien. Even de baan verbouwen en we gingen verder met recreatie en federatie in verschillende klasses. Hele mooie proeven met hoge punten werden vertoond door Darina en Djoeke. In de AB ging de score bij Lotte en Gina zelfs over de 200 heen. Ondanks de miezerige regen was het inmiddels gezellig druk geworden op ons terrein. Vele van onze sponsors hadden gehoor gegeven aan onze uitnodiging, natuurlijk zijn we heel blij met hun belangstelling. De club kent stoere veteranen die voor vandaag hun wedstrijdpak te voorschijn hadden gehaald om te laten zien dat ook zij nog een keurig proefje kunnen rijden. Yvon stamt nog uit de tijd dat afstappen en opstijgen ook met punten beloond werd. De kurtjes op muziek een jaarlijks terugkerend spektakel op de laatste onderlinge wedstrijd. Genoten hebben we van Dian en Laudi in badpak, onze eigen drie musketiers, de improvisatie van het jonge paarden zestal. Stal Kees Veldt kwam met een heel eigen versie van Robin Hood op ski's door de blubber . Maar onze Oma's aan de top, Yvon en Evelien stalen echt de show met hun act. In hun schortjes stegen ze krakend te paard, maar dan blijkt paardrijden zelf voor Oma's een feestje. Tijd voor de parade en het bekend maken van de kampioenen van dit jaar.

Huldiging voor Anette Res met Walles als Clubkampioen Veteranen 2010. Applaus voor Lynn Kremers met Breezer als Clubkampioen Federatie. Staande ovatie voor Gina Hoogeboom met Laura als Clubkampioen Recreatie. En niet te vergeten Bert Hooft als Clubkampioen Mennen. Allen van harte gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie.

Om vijf uur ging de BBQ van start. Deze keer op de Bleumerweg in Bakkum. Maarten weer vertrouwd achter de pan. We hebben heerlijk gegeten en het werd een gezellige avond. Stan trakteerde op een lekkere suikerspin. De jeugd kon nog even zingen en roeien en zo sluiten we het jaar tevreden af.

BBQ vanaf 17:00 uur op Bleumerweg 12 in Bakkum
Vanwege de matige weersvooruitzichten op zondag 19 september hebben wij besloten om de BBQ te verplaatsen naar Bleumerweg 12 in Bakkum.
Vanaf 17:00 uur zijn jullie welkom en we gaan er een leuke seizoensafsluiting van maken!!

Het ponykamp door de bril van .......
Als echte ponykamp diehard was ik natuurlijk ook dit jaar weer van de partij. Met een lege trailer reden wij relaxed richting Garderen. Anita (die wij zouden meenemen) was eerder op de dag al opgehaald door Evelien om haar aller Leroy te vergezellen. Leroy en Anita zijn namelijk nogal close en dat helpt als je de trailer in moet.

In Garderen gelijk even langs de keurslager om de reuzen koekenpan op te halen. Rond half drie 's middags kwamen wij aan bij de kampeerboerderij in Meerveld. Het was rustig want de meeste ponykampgangers waren net vertrokken voor een rit in de prachtige omgeving. Snel de spullen gedumpt in een van de slaapbarakken en aan de koffie. Bijna werd mijn auto geramd door een ongeduldige campinggast. Eigenaar van Hierden stond erbij, keek er naar en lachte er een beetje om (de knuppel).

We zijn dit jaar met 36 personen (Anna, Lotte, Gina, Herald, Annet, Sandra en Miranda voor de eerste keer) en 27 paarden present bij boer van Hierden. Een grote groep, maar we kunnen het aan want de organisatie staat als een huis.

Nadat de ruiters terug waren van hun rit (en ze hielden het droog) was het etenstijd. De nasi van Bon werd door Maarten in de koekenpan gemikt. Met een gebakken eitje van Bert erbij was het smullen geblazen.

Lang natafelen zat er niet in want er stonden spelactiviteiten op het programma. We moesten spijkerbroekhangen, zaklopen, hamertje tik (na een goed antwoord op een lastige vraag), eieren gooien en het fameuze voelen en proeven (o.a. vloeibare bakolie en afwasmiddel). De vijf teams zetten hun beste beentje voor en hadden de grootste lol.

Na de spelletjes was het tijd voor de bonte avond. Het thema was dit jaar het foute lied en de teams hadden zich aardig geprepareerd. De liedjes keuze was soms nogal banaal, maar dat mocht de pret niet deren. Alle teams waren leuk uitgedost en de jury (Bert, Maarten, Henk en Annet) ging er goed voor zitten.

Ik kreeg een heel apart gevoel van binnen bij sommige optredens. Zeker bij ons optreden want wij brachten dit nummer van Corry Konings ten gehore. Het ging lekker (we moesten improviseren) en we haalden een gedeeld tweede plaats. De eerste plaats was voor het Tietenlied (Kinderen voor Kinderen). Onze drie ponykamp benjamins Gina, Anna en Lotte gaven een wervelende show weg en de jury waardeerde dit optreden met de hoogste score.

Het was een uur of twaalf en toen ging het dak er pas echt vanaf. Lekkere dansmuziek en klassieke meezingers zorgden voor een volle dansvloer en leuke tafereeltjes. Onze tieners gingen behoorlijk los en het was echt gezellig.

Tja en dan is het zaterdagochtend half negen en is het opstaan geblazen. Redelijk brak strompel je dan naar het ontbijt, maar na een bak koffie ben je snel weer boven Jan. Zaterdag is de dag van de lange rit richting Kootwijk en de speur/spokentocht in de bossen rond Meerveld. Ik ging vandaag met Henry en Marcel op de mountainbike een mooi rondje maken in de buurt van de Posbank. Over deze tocht zal nog lang nagesproken worden want het zat niet mee. Even in vogelvlucht dan maar: trail zoeken, op de bike, regen, schuilen, terug en koffie, opnieuw gestart, regen, schuilen, lekke band, trail zoeken, mooi uitzicht op Posbank (hoogtepunt), trail gevonden, kleinste versnellingsblad weigerde, gevallen, lopen naar boven, gladde afdaling, ketting eraf, weer gevallen, regen en het laatste stukje snoeihard en zeiknat terug naar de auto.

Half vijf waren wij terug in Meerveld en Kees zat al ongeduldig te wachten want we moesten de spokentocht voorbereiden. Snel een bakkie en weer op de bike door het bos: ik snakte naar een warme douche!!

Zondagmorgen was het droog. Na een heerlijk ontbijt werden de paarden snel klaargemaakt voor de laatste rit. Ik zat op de kar bij Bert, Bon en Inge. We maakten een mooie rit door het Speulderbos. Obstakels waren er ook (zoals een omgevallen boom op het pad), maar Bert liet zijn menvaardigheid zien en stuurde Lizzy en Dagmar handig langs de hindernissen. Tijd voor de laatste maaltijd. Snel naar de snackbar in Garderen om patat, kroketten en frikadellen te halen. Met z'n allen nog een keer aan de picknicktafels en smullen maar. Het ponykamp 2010 zat er weer op! We reden vlotjes (geen files) terug naar Castricum.

's Avonds thuis op de bank nog even de video opnames bekijken. Leuke beelden, dat wordt lachen op de terugkomdag!!

En dan natuurlijk nog de wist u datjes van het ponykamp:

  • Leroy en Anita samen gemakkelijk de trailer ingaan
  • Breezer verliefd is op Anita en geen ander paard in haar buurt duldt
  • Annette en Miranda een Siamese tweeling waren
  • Een boosaardig hengstveulen Gina en Lotte te grazen nam
  • Hans wakker werd van Bert zijn gesnurk, maar zelf snurkt als een varkentje
  • Bon het engste spook was en dat nog wel zonder masker
  • Manke Nelis "hot"was met "Rond van borst"
  • De live uitvoering van Dr. Bernard door Janneke met veel applaus werd begroet
  • Gideon altijd voorop wil lopen, Saskia daar niet altijd even blij mee is, maar er wel goed mij omgaat
  • Inge prachtige video opnames maakte van Miranda in galop, echter de kap zat nog op de recorder: erg jammer!
  • Kees zich rot schrok van Bert tijdens de terugkeer van de spokentocht
  • Henk van zijn kar is gerold, toen hij om een heuveltje wilde sturen
  • Sandra haar paard altijd meeneemt, ook als zij achter op de kar zit
  • Bert een prachtige camper mee had, maar toch liever naast zijn slapie Bon ging liggen
  • Drie potten pindasaus op onverklaarbare wijze zijn verdwenen
  • Annette haar mobiel nat was geworden, zij hem open had gemaakt en te drogen had gelegd op de radiator in de gang, de SIM kaart plotseling weg was, de radiator grondig werd onderzocht door Annette, Bert en Maarten, de SIM kaart niet werd gevonden totdat Annette thuis in de waszak keek

Ponykamp 2010
Afgelopen weekend was het weer zover, het jaarlijkse ponykamp van onze club. Sommigen van ons hebben er een goede gewoonte van gemaakt om boer van Hierden al op donderdag te verrassen met onze komst, kan hij langzaam een beetje wennen. Dit jaar was de weersvoorspelling niet best. Bij aankomst was het zo erg dat we onze paarden maar even in de trailer lieten staan om de ergste hoosbuien af te wachten. De donderdagploeg had goede voornemens voor een rit, maar het weer liet dit echt niet toe. Dan maar een gezellige avond in ons kamphuis dat zo lek bleek als een mandje.

Vrijdagmorgen bij het ontbijt bleken de muggen een betere nacht te hebben gehad als wij. Op vrijdag druppelden ook de overige ponykampgangers binnen. We waren uiteindelijk met 26 paarden/pony's en 35 mensen. Vrijdagmiddag werd het droog, dus tijd voor de eerste rit. Het eerste stukje waren er veel plassen en de jongste kamppony Shakira, vond natte voeten helemaal niet lekker, maar op de hei aangekomen viel het allemaal mee. De paarden moesten een beetje wennen aan de vreemde omgeving en aan elkaar, maar we hebben heerlijk gereden.

De benjamins op de heide

Terug op de boerderij werden alle paarden verzorgd en konden we zelf aan de nasi. Aan de lange tafel was het erg gezellig. Na het eten tijd voor de spelletjes, de zeskamp race uitgezet door Maarten. Er werd gestreden om de beste tijd bij het spijkerbroek hangen, Amber deed erg haar best maar een ongelijke strijd met Hans en zijn spierbundels. Dieuwke en nieuwkomer Harold scoorde hoog met het zaklopen. En zo waren er meer uitblinkers maar bleek Kees onze sportman van het jaar.

Tijd voor de bonte avond. De groepen hadden in het thema "het foute lied" thuis al voorbereidingen gedaan. De zaal zag er gekleurd uit met al die verkleedde clubleden. Onze jury Bert Henk en nog een nieuwkomer Annet kregen het niet zo moeilijk. Want er waren prachtige optredens maar Gina, Anna en Lotte waren geweldig met hun tietenlied van kinderen voor kinderen. Dus zij kregen terecht de eerste prijs. De avond was nog lang gezellig en er werd door de jeugd flink gedanst en mee gezongen. In de nachtelijke uren plakte onze meiden hier en daar wat barricadeertape, het is tenslotte maar eens per jaar Kamp.

Zaterdagmorgen weer een heerlijk ontbijt toch weer buiten in een voorzichtig zonnetje. Sara bleek de zorgvuldig door Henk aangeleverde voorraad oud brood s'nachts te hebben opgegeten, ze hoefde even niets meer beetje buikpijn. De buienradar werd bestudeerd, en we gingen vol vertrouwen op pad. Een rit onder het viaduct en over het spoor naar de andere kant van de weg. Een prachtige omgeving maar in de verte klonk onheilspellende geluiden en zagen we zelfs lichtflitsen. En flinke bui om de waterdichtheid van onze kleding te testen. Toch werd het weer droog en brak zelfs de zon weer door. De lunch werd met paard en wagen bezorgd en de rit ging verder over de hei en langzaam terug naar Meerveld. Op de terugweg kregen we toch nog een nat pak, niet dat het nog hielp maar in volle draf probeerde we ons onderkomen te bereiken. Inmiddels was het weer droog en konden we na een warme douche lekker aan de BBQ.

Toen het donker begon te worden werd het toch echt tijd voor de spoken tocht. Twee groepen wandelaars gingen het donker bos in, dat er spoken waren wisten ze maar waar en wanneer. Het Bos klonk als een spook overal klonk gegil. Enge mannen met brandblussers, magere Hein en een drukke aap maakte onze wandelaars aan het schrikken. Onderweg moest ook nog gezocht worden naar letters, waar een woord van moest worden gemaakt. Moe en rozig kwamen we terug uit het bos. Twaalf uur tijd voor de verjaardag van Milly.

Zo werd het weer een kort nachtje, en zaten we zondagmorgen bij te komen aan de ontbijttafel. Maar we gingen weer op pad naar het Speulderbos, prachtige paden met hoge bomen. Genoten van de kleine dames Gina Lotte en Anna die maar bleven galopperen op hun AB pony's. Natuurlijk werden we de laatste kilometer nog even kletsnat. Maar al met al hebben we tussen de buien door fantastisch gereden.

Nog even met elkaar aan de patat en toen de boel opruimen en langzaam weer naar Castricum. Jammer dat het voorbij is, het is zo leuk dat Kamp.

Lesindeling vanaf september 2010
Vanaf het weekend van 4 en 5 september gaan de lessen weer naar de normale tijden in het weekend. De lesindeling ziet er als volgt uit. De M/Z is voorlopig even op non actief omdat er te weinig deelname is. De betreffende ruiters zijn ingedeeld in andere lessen.

Lessen tijdens de zomer
Alex geeft les op zaterdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur en Alex en Sanne geven op dinsdagavond les van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Onderlinge wedstrijd zondag 4 juli
Zondag morgen 4 juli stond de derde onderlinge wedstrijd op het progamma. Rond negen uur arriveerde de eerste ruiters, en het was warm zelf een beetje te warm. Dus parasols op het terras en rijden in zomertenue. Jeroen onze ringmeester riep de ruiters professioneel om, zo kon hij zelf in de schaduw blijven. Natuurlijk was er weer flink getraind en gepoetst. Zo zagen de combinaties er op hun best uit. De proeven werden serieus verreden, het gaat voor sommigen immers om belangrijke puntjes voor het clubkampioenschap. De favorieten staan niet voor niets op die plek want Lynn, Kim, Trees en Gina gingen weer met hoge punten naar huis.

Na de dressuur werd onder leiding van Kees een parcours opgebouwd. Met hulp van Kees kwam iedereen goed over de hindernissen. Ouders trots kijkend op het terras. Jet Burgering met Laura was als enige foutloos in het lage parcours, voor haar was het dan ook de 1e prijs. In het hoge parcours waren Lotti en Djoeke de enige deelnemers. Na voor beide een foutloze eerste rit, bleek in de barrage Djoeke de snelste, of misschien wel de slimste want met korte lijnen en krappe bochten wist Domino Anita voor te blijven. Na een mooie parade waarbij het aantal paarden en pony's al flink was afgenomen door de warmte was ook deze wedstrijd voorbij. De laatste onderlinge zal op 19 september verreden worden. Dan worden de kampioenen bekend en kunnen we genieten van kuurtjes op muziek. We sluiten het seizoen af met een BBQ.

Gewijzigde startlijst onderlinge wedstrijd zondag 4 juli
Er zijn enkele wijzigingen in de eerder gepubliceerde startlijst doorgevoerd.
Kijk dus goed naar deze startlijst voor jouw starttijd.

Onderlinge wedstrijd zondag 4 juli
Komende zondag zal de derde onderlinge wedstrijd plaatsvinden.
Ondanks het warme weer starten er 26 amazones in de dressuur. Ook de menners komen aan de start, maar zij komen na de prijsuitreiking in actie.

Het is spannend in de strijd om het clubkampioenschap en we wensen de deelnemende combinaties dan ook veel succes!!

Kijk even goed op de startlijst voor jouw starttijd.

Klachten over paardenpoep

Beste leden,

Het bestuur ontving een klacht van een bewoonster aan de Margret Krophollerlaan. Deze mevrouw ondervindt overlast van paardenpoep op de stoep. Natuurlijk weten we allemaal dat we met de paarden op de rijweg horen te rijden en dat we daar waar mogelijk de paardenmest moeten opruimen of zodanig aan de kant moeten schuiven dat wandelaars en fietsers en geen hinder van ondervinden. We verzoeken jullie hier tijdens het rijden van en naar de club rekening mee te houden. Het is natuurlijk goed om jullie stalgenoten ook van deze klacht op de hoogte te brengen.

Bedankt voor jullie medewerking!

Bestuur van Starrenburg

Springclinic wegens succes verlengd
De springclinics waren zo succesvol dat we aan het verzoek om verlenging gehoor hebben gegeven. Sanne weet met veel betrokkenheid en visie ruiter en paard gemakkelijk te laten springen. Niet de hoogte maar het aanrijden en vertrouwen staat op de voorgrond. Inmiddels zijn zelfs drie lessen met belangstellenden gevuld.

Op de dinsdagen 25 mei, 1 juni, 15 juni en 22 juni is er van 18.30 tot 21.30 uur springen te zien op de club. Publiek wordt verwelkomt met koffie en gezelligheid.

Tweede onderlinge wedstrijd warm en succesvol
Eerste Pinksterdag was de organisatie bij het eerste ochtendzonnetje al in touw om de tweede onderlinge wedstrijd vlekkeloos te laten verlopen. Al vroeg kwam het bericht binnen dat onze Inge het moest laten afweten, omdat bij het grasmaaien van ons Starrenburg terrein een ongenode gast in haar vinger prikte en zij nu een paar nachtjes in Beverwijk moest logeren. De menners waren er ook al vroeg op het wedstrijdterrein. Nog even werden de karren nagemeten of die wel echt tussen de pionnen door konden. Het zou toch zomaar kunnen dat Bert het meet werk, iets te krap had afgesteld, maar nee met een beetje stuurmanskunst past het echt. Alke, Bert en Iris gingen de strijd met elkaar aan in de dressuur en vaardigheid. Bert reedt in een ongetrainde L1 proef toch 194 punten bij elkaar. Maar Iris ligt op de loer met 193 punten. Ook in de vaardigheidsproef zette Bert de snelste tijd neer, maar ook hier volgt Iris op zijn hielen. Bert moet waakzaam blijven want de jonge concurrentie komt eraan.

Het progamma ging verder met de dressuurproeven. In beide banen werd keurig gereden. De jury genoot, al leek het bij de jurywagen van de dhr Veldt een Velderiaans onderonsje. Enkele van onze ruiter behaalde heel veel punten, 200 bijvoorbeeld voor Lynn, en ook 200 voor Marie-Sophie. Maar zelfs 205 punten voor ons nieuwe lid Anna Nijmeijers, een aanwinst voor de club. 197 punten waren er voor Trees, Gina en Kim.

Na de dressuur werd een prachtig parcours, bedacht door onze topper van de springclinic Sanne, neergezet. Er werd gesprongen in de klasse laag en midden/hoog. En er werd keurig gesprongen met hier en daar een wegwijzing van Kees, wisten alle ruiters het parcours keurig rond te komen. Het laag springen werd gewonnen door de jarige Domino met amazone Trees. In het hoge parcours was Lotti het beste.

In middels tijd voor een spel, bedacht en gecoördineerd door Kees. Een behendigheidsrace op snelheid met sprongen, pionnen en water wat van de ene paal naar de andere moest. Ondanks de temperatuur bleef het water keurig in het bekertje, dus dat kan een volgend keer iets moeilijker. Sandra wist de snelste foutloze tijd te scoren.

Zo kwam de dag zonnig tot een einde en stonden we klaar voor de parade. Maar geen enkele techneut wist uit onze muziek apparatuur de radeski-mars te krijgen. Dus begonnen we in stilte maar gelukkig kwam Fred op tijd om de vertrouwde geluiden bij de prijsuitreiking te laten klinken. Tevreden met deze mooie dag vertrokken we huiswaarts. We zien elkaar bij de volgende onderlinge op 4 juli, of misschien wel eerder.

Springclinics bijzonder geslaagd
In de maanden april en mei is een aantal springclinics gehouden onder leiding van Sanne van Bergen Henegouwen. De clinics waren al snel volgeboekt.

Tien leden kregen van Sanne de basis vaardigheden van het springen aangeleerd. Er werd serieus en enthousiast geoefend en de leerlingen hebben duidelijk progressie geboekt in het onderdeel springen.

Marja Koelstra heeft een aantal leuke plaatjes geschoten tijdens de clinics. Je kunt ze terugvinden in het fotoboek.

Gewijzigde startlijst 2e onderlinge wedstrijd 23 mei 2010
De starttijden voor de deelnemers aan de dressuur zijn gewijzigd. Kijk even goed wanneer je moet starten!!

Vragen over de startlijst kan je mailen naar de wedstrijdorganisatie.

Voorlopige startlijst 2e onderlinge wedstrijd 23 mei 2010
Op 1e Pinksterdag staat de tweede onderlinge wedstrijd op het programma. We starten met de menners, gevolgd door de dressuurproeven (er is nog een aantal lege plekken). Daarna volgt het onderdeel springen en uiteraard een spel voor de liefhebbers. We sluiten rond 15:00 uur af met de parade en de prijsuitreiking.

De puzzelrit door de bril van ...
Prachtig lenteweer op de dag van de puzzelrit. Rond een uur of 10 waren we bij Starrenburg waar Maaike samen met Marijke en Manon zou rijden. Eerst een paar opdrachten als opwarmertje. Penaltyschieten, ringsteken en hoefijzerwerpen. Evita was niet zo gecharmeerd van de bal, maar Prinses en Roadrunner kwamen tot scoren. Het ringsteken was best lastig en zo'n autoband is ineens erg klein als je er een hoefijzer in moet mikken. Gewapend met pen en route gaan we op pad. Via het buitendijkspad waar we ons suf zoeken naar "iets met nummer 94" rijden we een ommetje langs Nubische geiten. Al knotwilgen tellend vervolgen we onze weg richting het spoor. Daar maken we gebruik van het nieuw aangelegde pad over de dijk. Nog niet het ruiterpad, daar moet nog gras groeien. We vallen een aantal voorbijgangers lastig met de vraag hoe het watertje naast het pad heet, maar niemand weet het. We doen een gok en vervolgen onze weg. Bij Kees Veldt het erf op waar voor paard en ruiter een parcours wacht en voor moeders een heerlijk kopje koffie. De dames doen goed hun best met het parcours en na de nodige versnaperingen vervolgen we onze weg richting het duin. Daar laat ik de meiden alleen om thuis even bij te komen. In het duin worden de nodige avonturen beleefd, maar na een uurtje komt het drietal veilig aan bij Gerard Veldt, waar ik ze weer tref. Daar moet geblinddoekt een kruiwagen worden voortgeduwt op aanwijzingen van een niet-geblinddoeke passagier. Na de nodige discussies of je nu links of rechts moet zeggen (kruiwagen naar rechts is bestuurder naar links,) wordt het parcours bijna foutloos afgelegd. De paarden hebben lekker even uitgerust, maar Roadrunner is door het wachten wat stijf geworden en voor de zekerheid wordt die met de trailer opgehaald. Maaike gaat vast op weg met Prinses, het is voor Evita een makkie om haar weer in te halen. In het park kijken we uit naar een raam met speelgoedpaardjes, maar blijkbaar zijn de gordijnen dicht, want we zien niets! Gelukkig kunnen we een paar andere vragen wel beantwoorden. Terug bij de club worden de vragen ingeleverd en gaan we paard en pony naar huis brengen. Als Kees de route en vragen bespreekt blijkt dat we minder goed hebben dan we dachten, maar dat mag de pret niet drukken. Lotti is de winnaar en mag als eerst een prijs uitkiezen. Daarna volgt de rest, hoe beter je het hebt gedaan, hoe meer keus je hebt.

Al met al een hele geslaagde dag met heerlijk Starrenburg weer. De organisatie was super en de route erg leuk. Hulde!

Onderlinge wedstrijd 11 april 2010
De eerste onderlinge wedstrijd zit er op en het smaakt naar meer!!
Er was een gevarieerd programma en de menners beten de spits af. Bert Hooft liet zijn tegenstanders ver achter zich en won zowel de vaardigheidsproef als de dressuurproef.

Bij de dressuur kwamen ondanks een aantal afzeggingen toch 25 combinaties aan de start. Over het algemeen werden er goede punten gereden. Uitschieters waren er natuurlijk ook. Zo was er een fraaie 204 punten voor Lynn Kremers op Breezer. De nieuwe combinatie Isabella Verver en Jip wist ook te imponeren met 198 punten. Tussen alle jonge meiden wisten Annet Res en Walles zich te onderscheiden met 196 punten. Annet gaat voor goud dus iedereen is gewaarschuwd!!
Bij de recreatieruiters scoorde Kim Groentjes op Surprice het hoogst met 194 punten. Ingrid Beelen presteerde ook goed met 192 punten.

Bij het springen laag legde Gina Hoogenboom als enige een foutloos parcours af en bij het springen midden ging de winst naar Lotti Koolbergen.

Daarna gingen we voetballen. Drie teams van drie speelden op tijd en moesten een grote blauwe bal in de goal zien te krijgen. Erg leuk om te zien al was de wind een sta in de weg. Leerzaam voor paard en ruiter!! Angela Veldt, Marie Res en Isabella Verver scoorden de meeste goals en wonnen dus het spel.

Onze fotografe Annelies Veldt heeft mooie plaatjes geschoten tijdens deze dag. Ze zijn te zien in het fotoboek. De uitslagen en stand voor het clubkampioenschap staan bij de onderlinge wedstrijden.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op deze eerste wedstrijd en bedankt alle hulpen. Op naar de volgende onderlinge wedstrijd op zondag 23 mei.

Dressuur clinics
In mei en juni zijn er Dressuurclinics bij onze vereniging. Deze worden gegeven door Judith vd Noordaa. Zij verzorgd ook de dressuurlessen van het jeugdstimuleringsplan in onze kring.

De clinics worden gegeven op de vrijdagavond om 19.00 uur en 20.00 uur. Er is nog ruimte voor deelname!!!!!
Je kunt je inschrijven voor drie lessen op 14 mei, 21 mei en 4 juni of 11 juni, 25 juni en 2 juli.

Lezing mondverzorging bij paarden op 16 april 2010
Op vrijdag 16 april om 20.00 uur geeft Bert Veerkamp een lezing over mondverzorging bij paarden. Bert is dierenarts en gespecialiseerd is gebitsverzorging bij paarden.
De lezing vind plaats in ons clubgebouw. We hopen op veel belangstelling.

Startlijst onderlinge wedstrijd 11 april 2010
Met 29 starts in de dressuur en 5 starts in het mennen is de eerste onderlinge wedstrijd op 11 april goed gevuld.

Het programma start om 9:30 uur met het mennen. De menners rijden een vaardigheidsproef en een dressuurproef. Om 10:30 uur zullen de eerste combinaties in de dressuur beginnen. Het niveau binnen onze club is aan het stijgen, want in de klasse Z komen vier combinaties uit.

Na de dressuur volgt een spel en daarna wordt een springconcours opgebouwd voor de springliefhebbers. De prijsuitreiking volgt na de parade en staat gepland om 15:00 uur.

Wij rekenen met dit volle programma op veel publiek en maken er een sportieve en gezellige dag van. Alle deelnemers veel plezier en natuurlijk veel succes!!!

Kijk nog even op de definitieve startlijst voor jouw starttijd.

Springclinics
In de maanden april en mei worden er bij onze club springclinics gegeven door Sanne van Bergenhenegouwen. De clinics worden gegeven op dinsdagavond 20 april, 27 april, 11 mei en 18 mei. Inschrijven is niet meer mogelijk, want de clinics zijn volgeboekt.
Er zijn twee clinics per avond (van 19:00 tot 20:00 uur en van 20:00 tot 21:00 uur).
Publiek is van harte welkom!!

Voorlopige startlijst eerste onderlinge wedstrijd 11 april 2010
De eerste onderlinge wedstrijd zit er aan te komen. Er is voldoende belangstelling voor deze wedstrijd want we tellen alleen al 29 starts in de dressuur.
Ook onze menafdeling is van de partij en dat geeft deze wedstrijd een extra leuk tintje.

De organisatie is genoodzaakt om gezien het geringe aantal starts in de recreatieklasse de federatieruiters in de klasse B te laten rijden voor de jury van de recreatieklasse. Wij vragen begrip voor deze indeling.

Vragen over de startlijst kan je mailen naar de wedstrijdorganisatie.

Merrieveulen Paris geboren
Vanochtend om tien over zeven zag merrieveulen Paris het levenslicht. Eigenaar Kees Veldt was er natuurlijk bij. Hij is dolblij en vertelde dat Paris de eerste nakomeling is van vader Klarc (Nederlands jeugdkampioen). Klarc is de zoon van de Amerikaanse kampioen Magnum Psyche en zijn moeder is van Russische komaf(Kudola Kossack).
De moeder van Paris is natuurlijk Passionata. Paris is haar negende veulen.

Paris leek een beetje op een klein ezeltje, maar is inmiddels een echte volbloed Arabier.
Kees veel plezier met de nieuwe aanwinst!!

Algemene Leden Vergadering 12 maart
Vrijdag 12 maart zal om 20:00 uur de Algemene Leden Vergadering worden gehouden in ons clubgebouw.
De agenda en de notulen van de vorige ALV zijn via mail aan alle leden verzonden.
Mocht je om wat voor reden dan ook de mail met bijlagen niet hebben ontvangen reageer dan naar Renee Gelauff.

Onze sneeuwkoningin
Zelfs een flinke sneeuwbui kan Annet Res niet tegenhouden. Met haar trouwe viervoeter liet zij fraai dressuurwerk zien in de steeds witter wordende rijbak.

Puzzelrit op zondag 25 april
De jaarlijkse puzzelrit wordt gehouden op zondag 25 april.
De organisatie zal een leuk parcours uitzetten in onze gemeente. Uiteraard zijn er mooie prijzen beschikbaar.

Je kunt je opgeven via de email.

Klussendag op zaterdag 27 maart
Het groenseizoen zit er aan te komen. Zoals gebruikelijk gaan we voor de eerste wedstrijd het clubgebouw en het clubterrein flink onderhanden nemen. Onze oppersnoeier Bon staat al te trappelen om de wilgenhaag te grazen te nemen. Het clubgebouw moet van binnen flink worden schoongemaakt en de buitenkant kan wel een likje verf gebruiken. Ook zal de linker achterbak van een ijzeren hek worden voorzien.

Genoeg te doen dus en wij rekenen natuurlijk op onze vrijwilligers!!
Vanaf 10:00 uur ben je welkom en vele handen maken licht werk.

Tessa Veldt door naar Nederlandse kampioenschappen
Zaterdag 13 februari vond het regiokampioenschap plaats voor de paarden in Benningbroek. Twee weken geleden ben ik (Tessa Veldt) en mijn paard Unique-pride hiervoor geselecteerd op het kringkampioenschap. Daar werd ik in totaal 3e.

Ondanks het slechte weer hebben Unique-pride en ik twee weken kei hard getraind voor het Regiokampioenschap. Samen met mijn vader Gerard en moeder Nel die elke dag met mij mee gaan naar de binnenbak. Twee keer in de week ga ik ook nog naar Sander Marijnissen en daar zetten we de puntjes op de I.

Het kampioenschap is SUPER goed verlopen! Ik had zelf echt niet verwacht dat het zo'n succes zou gaan worden. Er was een deelnemersveld van 15 amazones. Na de 1e proef mochten de beste 6 overkampen (de 2e proef rijden). Mijn eerste proef ging heel goed en ik was super tevreden. Dat werd beloond met een 5e plaats. Dus ik zat bij de beste 6 en mocht ook mijn 2e proef rijden. De 2e proef ging ook weer hartstikke goed en ik was weer onwijs tevreden. En toen was het afwachten op de prijsuitreiking. In de 2e proef heb ik een hele mooie 2e plaats behaald. De tweede en de eerste proef samen bezorgde mij uiteindelijk een 2e plaats. Samen met de 1e en de 3e plaats mogen Unique-pride en ik uitkomen voor Noord-Holland op het Nederlandse kampioenschap. Dit zal gereden worden op 13 maart in Wanroij.

Ik vind het super leuk dat we daar heen mogen en ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Ik heb al heel veel leuke reacties gehad. We gaan nu weer hard trainen en op naar het Nederlands kampioenschap.

Het is bestuur is heel trots op Tessa en feliciteert haar met deze prima prestatie. Natuurlijk wensen wij de combinatie veel succes op 13 maart tijdens het Nederlands kampioenschap.

Hulpen voor wedstrijden gevraagd!!!
Over ruim twee maanden begint het groenseizoen. Medio april vindt de eerste onderlinge wedstrijd plaats gevolgd door een reeks federatiewedstrijden.

Een aantal maanden geleden hebben wij een oproep gedaan aan alle leden om zich op te geven (drie keer verplicht, zoals besloten tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering) als hulp voor de wedstrijden.
Een aantal leden heeft zich opgegeven, maar lang nog niet alle leden!!!

Kijk in het hulpenschema op de wedstrijdkalender pagina en geef je alsnog op als hulp (kantinedienst, ringmeester of schrijver). De sluitingsdatum voor het inschrijven is 1 april 2010. Als je dan nog niet hebt ingeschreven wordt je door de wedstrijdorganisatie ingedeeld.

Je kunt je via email opgeven bij de webmaster.

Informatie federatiewedstrijden 2010
De eerste vier federatiewedstrijden die bij Starrenburg worden verreden staan op startlijsten.nl. Je kunt nu inschrijven voor deze wedstrijden.

De ingeplande federatiewedstrijd op 30 mei 2010 zal verreden worden op twee dagen. De klasse Z (Z1 en Z2) wordt op zaterdagavond 29 mei 2010 verreden vanaf 18:00 uur. De overige klassen zullen op zondag 30 mei 2010 worden verreden.

Dieuwertje Vermij ook naar regiokampioenschap
Dieuwertje Vermij heeft zich samen met haar paard Jasmien gekwalificeerd in de klasse B voor de regiokampioenschappen op 13 en 14 februari te Benningbroek. Een prima prestatie van Dieuwertje en wij wensen haar veel succes toe tijdens het regiokampioenschap!!

Voorbereiding groenseizoen
We zijn al weer hard op weg naar de start van het groenseizoen. Wie geregeld een kijkje komt nemen bij de club kan zien dat er het nodige aan het veranderen is.
Het clubgebouw is soms net een bouwplaats. Fanatieke vrijwilligers vonden dat de tijd rijp was om het clubgebouw flink op te pimpen. Het begon allemaal met het aanbrengen van lambrizering op de wanden. Onze opper Maarten was in zijn element met zijn cirkelzaag en het resultaat mag er zijn.

Maarten in aktie!!! Maar daar blijft het niet bij. De complete bar is door Kees en Maarten een flink stuk verplaatst waardoor er veel meer werkruimte is ontstaan voor de hulpen achter de bar. Een nieuw barblad is nog in de maak en we zijn erg benieuwd hoe het eruit ziet als alles af is.

Ook het buitenterrein wordt binnenkort onderhanden genomen. Vervanging van twee lichtmasten en het verbeteren van de kwaliteit van de voorste rijbak (afvoeren bovenlaag en aanbrengen stierenzand).

Als je dit leest sta je natuurlijk ook te trappelen om de handen uit de mouwen te steken. Jouw kans komt ook want de klussendag zit er aan te komen.

Tessa Veldt door naar regiokampioenschap
Tessa Veldt en haar paard Unique Pride hebben tijdens de kringkampioenschappen goed gepresteerd. De combinatie is door naar het regiokampioenschap Z1 kur op muziek.
Proficiat Tessa en veel succes tijdens het regiokampioenschap!!!

Ponymeten
Voor het starten van officiele wedstrijden moet je pony tot en met zijn achtste levensjaar gemeten worden. Dit moet ieder jaar gebeuren tussen 1 januari en 1 april. In het paspoort van de pony moet de meethistorie tot en met het achtste levensjaar beschreven staan.

Mevr. Chialastri (erkend KNHS ponymeter) komt 6 maart om half 11 naar Starrenburg om onze pony's te meten.

Opgeven voor het ponymeten kan bij Paola Boll.
Ook pony's van niet leden zijn welkom.

Theorieles
Wat weten die Alex en Sanne veel zeg!! Zaterdag 9 januari werd in de kantine door Sanne en Alex een theorieles verzorgd. Door het winterse weer kunnen de lessen al even niet door gaan, daarom was dit een welkom alternatief. Er was voldoende belangstelling van jong en iets ouder. Het wedstrijd gericht trainen werd uitgebreid met behulp van video beelden behandeld. Het was blijkbaar zo interessant dat het publiek twee uur aandachtig bleef luisteren en vragen stellen. Zeker voor herhaling vatbaar als de winter nog blijft aanhouden.

Bingo avond zeer geslaagd
Een goede opkomst in combinatie met een geweldig prijzenaanbod zorgde voor een zeer geslaagde bingo avond.

De organisatie lag in handen van Eline, Sandra, Lynn en Lotti. De meiden hadden flink hun best gedaan. Veel prijzen waren door de inzet van de meiden beschikbaar gesteld door veel sponsors. Elke sponsornaam was vermeld op een groot bord dat naast de prijzentafel hing.
Na drie speelrondes waren alle prijzen uitgereikt en werd er nog even gezellig nagebabbeld.

Alle sponsoren bedankt en een groot compliment voor de organisatie!!